Kultura
ZAGREBAČKA PREMIJERA RIJEČKE PREDSTAVE

O svakodnevici kroz uglazbljenu poeziju
Objavljeno 10. veljače, 2019.
ZAGREB

U pripremi je nova predstava u Studiju EXIT u Zagrebu pod nazivom "Cabaret - koncert za žlice i gitaru". Mentori predstave su Rade Šerbedžija i Lenka Udovički, a u predstave igraju Nikola Nedić i Mario Jovev. Producenti predstave su Teatar EXIT i Kazalište Ullysses

Žlice i gitara dvojac su koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadurski pričaju o svome životu kroz uglazbljenu poeziju, a iza njihova ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Autorski projekt Nikole Nedića i Maria Joveva nastao je na temelju njihova ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije.

Tekstove i glazbu koji se u predstavi izvode napisali su Nikola Nedić i Mario Jovev. Nakon ispita, koji je izveden na sveučilišnom kampusu, predstavu su igrali kao kabaret po riječkim klubovima, a četiri izvedbe odigrali su i u Hrvatskom narodnom kazalištu Ivana pl. Zajca u Rijeci u sklopu božićnih koncerata.

Zagrebačka premijera u produkciji Teatar EXIT i Kazališta Ullysses bit će u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1) u srijedu, 13. veljače, u 21 sat, a publika će ju u slobodnoj prodaji moći pogledati već u 19 sati.

Ulaznice za izvedbu u srijedu, 13. veljače, u 19 sati dostupne su na blagajni Teatra EXIT (Ilica 208), na www.ulaznice.hr ili sat vremena prije početka predstave u Studiju EXIT (Gundulićeva 37/1).D.Kć.

Poput suvremenih trubadura
Uoči Božića 2018., u sklopu Adventa u “Zajcu” u prostoru Delte 5 u Rijeci, održan je “Božićni cabaret” glazbenog dua Nedić-Jovev. Na maloj pozornici, naznačenoj kašetama koje su poslužile kao stol za skromni ručak s komadom kruha, konzervom sardina i limenkama piva, ovaj dvojac progovorio je o raznim svakodnevnim temama kroz uglazbljenu poeziju. Poput suvremenih trubadura oni, na duhovit i satiričan način, progovaraju o državi i pojedincu, o kapitalizmu, o različitim mentalitetima sjevera i juga Hrvatske, o riječkoj “otvorenosti”, o ljubavi i baletu...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente