Regija
UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA

Donacija vrtiću, pomoć
djeci i unucima branitelja
Objavljeno 9. veljače, 2019.

VOĆIN

Uoči proteklog vikenda, Voćin su posjetili predsjednik UDVDR RH general Đuro Dečak, pročelnica za humanitarnu djelatnost udruge Dubravka Kutleša i pročelnica za financije udruge Mila Perica, te predsjednik UDVDR Virovitičko-podravske županije Josip Nemec, predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga grada Virovitice Zvonko Kožnjak, predsjednik UDVDR-a  Ogranak Virovitica Vlado Paurić i zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak.

Domaćin gostima iz Zagreba, Virovitice i Orahovice bio je predsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković, a povod njihova dolaska bila je vrijedna donacija voćinskim vrtićarcima i osnovcima.
Čelnici druge posjetili su Dječji vrtić Jelenko, gdje su u prisustvu ravnateljice Marice Bičanić Krupa mališanima donirali vrijednu didaktičku opremu, bojanke, bojice, slikovnice, knjige, bilježnice, ali i plišene igračke koje su djeca mogla ponijeti svojim kućama.
U prostorima Općine Voćin ugledne članove UHDDR-a dočekali su općinski načelnik Predrag Filić, njegov zamjenik Roko Perić i učiteljice Osnovne škole Voćin sa djecom koja pohađaju tečaj engleskog jezika. U Voćinu, naime, traje tečaj engleskog jezika za djecu i unučad hrvatskih branitelja koji je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH u suradnji s voćinskim ogrankom udruge i školom. Polaznici tečaja gostima su pokazali svoje do sada naučeno znanje engleskog jezika i poznavanje događanja i osoba iz Domovinskog rata. Nagradu za pokazano bili su prigodni pokloni, školske torbe, igračke i slatkiši. Četvero djece iz mnogobrojnih braniteljskih obitelji dobit će osobna računala.
Susret je završio zajedničkim odavanjem počasti poginulima u Domovinskom ratu polaganjem upaljenih lampiona i cvjetnog aranžmana na spomenik usred mjesta.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike