Sport
A-1 LIGA KOŠARKAŠICA

Mursa puna samopouzdanja
otišla u Pulu po iznenađenje
Objavljeno 9. veljače, 2019.
Košarkašice Murse početkom ovoga tjedna ostvarile su tek drugu pobjedu u prvenstvu A-1 lige, ali nakon obračuna s Brodom na Savi nije bilo previše vremena za odmor, jer već danas (subota) čeka ih teško gostovanje kod Pule.

Osječanke su u Istru otišle napunjene novom dozom samopouzdanja nakon što su napokon nekoga pobijedile, ali također znaju da ih u dvorani Pattinaggio čeka favorizirni domaćin i da će za pobjedu morati odraditi savršenu utakmicu. Pula je trenutačno četvrta ekipa na prvoligaškoj tablici sa skorom 11-4 i na papiru ne bi trebala imati nikakvih problema sa slabim Osječankama, ali sastav koji s klupe vodi Dražen Nikšić na put nije otišao s bijelom zastavom i gledajući u papir tko je favorit. Naprotiv, Osječanke vjeruju kako imaju šanse za iznenađenje, a i s Puljanjkama imaju neraščišćene račune iz prvog dijela sezone, kada su na domaćem parketu odigrale dobru utakmicu i bile nadomak senzaciji, ali su na kraju ostale praznih ruku i bodovi su otišli u Pulu. "Mursašice" su taj susret u Jugu izgubile, ali u odnosu prema prvom dijelu sezone u momčadi gošći bilo je dosta promjena, jedna od najjačih karika osječke ekipe Petra Šimunić zbog operacije nosa je izvan stroja, no Mursa je pojačana dvjema Amerikankama - Bryeshom Blair i Allison Zalin. Amerikanke su se osječkoj publici predstavile ovoga utorka u susretu s Brođankama, a krilni centar Zalin ostavio je mnogo bolji dojam od playa Blair. No, ono što je važnije, obje su pokazale kako je Mursa u njima dobila pojačanja.

Osječkim je košarkašicama do kraja sezone svaki bod jako važan, a savršeno bi im sjela neka pobjeda sa strane. Mursa je trenutačno u zoni ispadanja, nalazi se na desetom mjestu tablice, sa samo dvije pobjede i 13 poraza, a iza nje su samo Brod na Savi i Požega. Slavonske ekipe glavni su kandidati za ispadanje iz A-1 društva, no još nije sve gotovo i ima vremena za popravak. Ipak, Mursa bi za opstanak osim izravnih konkurenata s dna poretka morala pobijediti i nekog iz gornjeg dijela tablice. Pula nije ekipa za "vađenje", no sve je moguće, pa čak i da Petra Lovrić, Amerikanke, Ksenija Šarlija i ostale Osječanke upišu pobjedu u dvorani Pattinaggio. Utakmica između Pule i Murse igra se u subotu od 18 sati. I. Liović
Možda ste propustili...

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

PLAY-IN NA NBA PARKETIMA

Sixersi na Knickse, Miami na popravni

MURSAŠI SE NISU PROSLAVILI U KAŠTELAMA

Gosti se prekasno probudili da bi mogli nešto više napraviti

Najčitanije iz rubrike