Regija
RURALNI RAZVOJ KRUCIJALNO VAŽAN

Prvi u povlačenju europskog novca
Objavljeno 8. veljače, 2019.
VIROVITICA

Virovitičko-podravska županija dugi je niz godina lider u povlačenju sredstava iz europskih fondova. Taj trend nastavljen je i dalje.

– Virovitičko-podravska županija je, po glavi stanovnika, povukla najviše sredstava iz ruralnog razvoja, odnosno 3400 kuna po glavi stanovnika, najviše od svih slavonskih županija. Sve to uspjeh je ne samo VIDRA-e, Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, nego i ostalih razvojnih agencija s našeg područja, kao i LAG-ova. No gledajući samo VIDRA-u, prošlo je čak 194 projekta za poljoprivrednike, kao i male i srednje poduzetnike ukupne vrijednosti od 445 milijuna kuna. Od toga, 36 projekata bilo je za male i srednje poduzetnike, u vrijednosti od 60 milijuna kuna, a 158 projekata, vrijednih 385 milijuna, bilo je za poljoprivrednike, jer smo, uostalom, poljoprivredno orijentirana županija. Osim toga, u prošloj godini prijavljeno je dodatnih 150 projekata, vrijednih 188 milijuna kuna, a rezultate očekujemo tijekom ove godine. Naravno, tu je i niz ostalih, krucijalnih projekata kojima je nositelj Virovitičko-podravska županija - kaže župan Igor Andrović naglasivši kako nova podjela na NUTS regije ide na ruku pet slavonskih županija.

- Na svim projektima Županije, zbog nesebične potpore, upućujem veliku zahvalu i Vladi Republike Hrvatske, Ministarstvu poljoprivrede, kao i Ministarstvu regionalnog razvoja i europskih fondova - zaključio je Andrović. V.G.
Projekti vrijedni 300 milijuna kuna
“Trenutačno Županija provodi projekte u vrijednosti od 300 milijuna kuna. Tu je gradnja nove dnevne bolnice i njezino opremanje - 50 milijuna kuna. Pri kraju su radovi na Dvorcu Janković u Suhopolju. Nova radna mjesta stići će i s gradnjom poduzetničkih inkubatora u Pitomači, Slatini i Orahovici. Uskoro kreće gradnja Tehnološko-inovacijskog centra i Sirane u Virovitici. Viroexpo održat ćemo u novoj hali, a grade se i dva sustava navodnjavanja. Svi ti projekti koje radimo pridonijeti će razvoju gospodarstva i zapošljavanju”, kaže Andrović.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike