Svijet
ŠOK U BRAZILU

Poginulo 10 mladih nogometaša
Objavljeno 8. veljače, 2019.
Nezapamćena tragedija zbila se u petak u prijepodnevnim satima u brazilskom megalopolisu Rio de Janeiru. Deset je mladih nogometaša poginulo, a najmanje su još tri osobe ozljeđene u požaru koji je u petak izbio u trening-kampu nogometnog kluba Flamengo u Rio de Janeiru, javlja televizijski kanala Globo ne navodeći izvore. Požar je izbio u Ninho do Urubu, u klupskom trening-kampu koji je proširen i otvoren prije samo dva mjeseca. Kako javlja Globo, koji je prikazao zračnu snimku požara već pod kontrolom vatrogasaca, u prostorijama koje su zahvaćene vatrom nalazili su mladi nogometaši u dobi od 14 do 17 godina.


- Djeca mlade momčadi Flamenga spavala su u trenutku izbijanja požara, izjavio je za Globo News vatrogasac Douglas Henaut.


Igrači prve momčadi Flamenga trebali su početi s treningom u Ninho do Urubu u 9.30 prema lokalnom vremenu. Požar je izbio nakon što je grad danima bio pod obilnim padalinama u kojima je poginulo šest osoba. Klub Flamengo, iz kojeg su ponikli Zico, Junior i Leonardo, jedan je od klubova s najvećom navijačkom bazom u Brazilu i dobro je poznat diljem svijeta. Tijekom svojih bogatih karijera članovi Flamenga bili su i proslavljeni brazilski asovi poput Ronaldhina, Bebeta i Romaria koji je i sam došao pred kamp nakon objavljene vijesti.
Flamengo je trebao u subotu igrati protiv gradskog suparnika Fluminensea, no nakon vijesti o stravičnoj nesreći, utakmica je odgođena. Očevid bi trebao otkriti kako je došlo do tragičnog požara. Vijest o tragediji brzo se proširila nogometnim svijetom. Na twitteru se oglasio i napadač Real Madrida Vinicius Junior, koji je prošle godine došao upravo iz Flamenga. "Mjesecima sam stanovao u tom kampu. Plačem od kada sam čuo za tragediju. Mogu se samo moliti za obitelji mladih nogometaša od koji sam neke i poznavao", napisao je Junior. Ispred kampa se okupilo nekoliko stotina osoba, većinom obitelji, rodbine i prijatelja poginulih nogometaša.M.Bu./H


 
Najčitanije iz rubrike