Učionica
STUDIJ MEDICINE

Brucošima pomažu studenti viših godina
Objavljeno 10. veljače, 2019.
Tko je asistent, a tko profesor? Koja mi literatura treba? Gdje mogu jesti, a gdje provoditi svoje slobodno vrijeme? I najbitnije, gdje je knjižnica?

Sve su to pitanja koja si postavljaju brucoši svakoga fakulteta, osobito kada se već prvi dan moraju snaći na novom fakultetu. Kako bi se pomoglo studentima prve godine (brucošima) da se što bolje i lakše snađu u novoj sredini, udruga studenata medicine CroMSIC Osijek osmislila je projekt pod nazivom „Student-mentor“. U osnovi, riječ je o nastojanju da svaki brucoš dobije svojega „mentora“, odnosno studenta više godine studija koji ga savjetuje kako se što uspješnije snaći u novom okruženju. Najčešće im pokažu kojom se literaturom trebaju koristiti, gdje su studentske menze i knjižnica, gdje se izlazi te odgovaraju na sva ostala pitanja koja ih zanimaju ili bi trebali znati. Student- mentor ne pomaže samo na prvoj, nego i na ostalim godinama oko literature, odjela na koje se treba ići ili savjetuje kako što bezbolnije proći još jednu godinu na fakultetu.

Taj se projekt provodi duži niz godina, a zbog dobre reakcije brucoša i studenata starijih godina, nastavit će se provoditi i ubuduće.
Dorian LASLO
Možda ste propustili...