Osijek
GISKO SLAVI CIJELU GODINU

Maskirani klinci i knjižničarke slavili “rođoš”
Objavljeno 7. veljače, 2019.
Maškare su izvrstan način da radost bude na vrhuncu i da otjeramo zimu, kaže Suzana Biglbauer

Rođendansku je večer pod maskama, kako i priliči srijedi na Odjelu za rad s djecom i mladima, otvorila pričaonica i prigodna rođendanska priča o malom liscu Archibaldu koji slavi rođendan. S punom pažnjom 40-ak je maskiranih mališana slušalo priču, a nakon toga uz ples i pjesmu, pod budnim okom roditelja, slavilo 70. rođendan Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek.

Knjižnica je osnovana 6. veljače, no raditi je počela dva dana kasnije, pa će rođendanski program biti i u petak, 8. veljače. Sve to timski je rad svih odjela i zaposlenika, svatko je dao svoj prinos i ideju, doznajemo od Suzane Biglbauer, voditeljice Odjela, koja je, kao i njezine kolegice, te večeri bila maskirana. Radosni su što je baš najmlađima pripala čast započeti obljetničku godinu.

- Srijeda je već godinama dan za priču, poticanje čitanja s ciljem da djeca zavole knjigu, a knjižnicu prepoznaju kao radosno mjesto, pa je i na ovaj dan to bilo neizostavno. Knjižnica ima mnogo knjiga i slikovnica i uživamo prenositi im to - nije osmijeh skidala voditeljica Biglbauer, napomenuvši kako će cijele godine svi programi biti u znaku jubileja.

- Zaključili smo da su maškare izvrstan način da radost bude na vrhuncu u ove zimske dane i da otjeramo zimu - kaže Suzana Biglbauer, zadovoljna odzivom djece (i roditelja), posebice jer je bila sredina tjedna.

- Vrlo sam sretna što je bilo mnogo jako male djece, jer vodim aktivnost Prstići pričaju, pričanje priča od rođenja, i sve je veći interes roditelja, koji i jesu ciljana korisnička skupina koja prepoznaje knjižnicu kao mjesto kamo treba dovesti djecu i oblikovati kritičke čitatelje već s tri godine, što nam je i cilj. Čim zavole knjigu i čitanje, to je ljubav za cijeli život - zaključuje voditeljica Odjela.

Narcisa Vekić
Krokodili, princeze, policajci, GUSARI...
Među 40-ak se mališana svih dobi, uključujući i one male koji su tek prohodali, moglo pronaći najraznovrsnijih kostima i maski. Od dražesnog dinosaura koji još nije ni hodao, do kauboja, junaka iz crtića - Cat Noira, Ladybug, od junaka iz priča - Pipi Dugačarapa, antijunaka iz filmova - Harley Quinn, životinskog svijeta - zečića, maca, puževa, pčelica... do neizostavnih policajaca i gusara... Zabavljali su se mališani i njihovi ponosni roditelji, od kojih je nekoliko odvažnih također bilo pod maskama. Plesali su na dječje pjesmice i glazbene hitove, a najiskrenije se veselili maskiranoj torti od bombona.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA INTERVENCIJI 30 VATROGASACA I SEDAM VOZILA

U velikom je požaru stradala i restaurirana parna lokomotiva odmilja zvana Crnom damom

2

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

3

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije