TvObzor
WHISKEY CAVALIER

Manjkavi, smiješni i hrabri špijuni
Objavljeno 8. veljače, 2019.

Visokooktanska jednosatna akcijska drama "Whiskey Cavalier", koja na ABC stiže 24. veljače, prati avanture žestokog, ali nježnog FBI-eva superagenta Willa Chasea (kodnog imena Whiskey Cavalier), kojeg tumači Scott Foley. Nakon emocionalnog prekida, Chaseu je dodijeljeno da radi s opakom CIA-jinom detektivkom Francescom Trowbridge (kodnog imena Fiery Tribune), koju igra Lauren Cohan. Zajedno vode interagencijski tim manjkavih, smiješnih i hrabrih špijuna koji povremeno spašavaju svijet (i jedni druge) dok se kreću po stjenovitim stazama prijateljstva, romantike i uredske politike.

Manje od godinu dana nakon što je hit-serija "Skandal" završila s emitiranjem, Foley dolazi na čelo nove ABC-jeve dramske serije koja bi mogla jednako dobro proći kod publike. S producentom Billom Lawrenceom već je ranije surađivao, i to na čak tri projekta. Cohan je u prošlogodišnjoj sezoni pilota bila jedna od najtraženijih glumica – bilo joj je ponuđeno čak pet uloga prije nego što je prihvatila ovu. Ana Ortiz iz "Vraških sluškinja" pridružila se ovom dvojcu u ulozi Susan Sampson, najveće FBI-eve znanstvenice i Willove najbolje prijateljice koju ni to neće spriječiti da se sprijatelji s njegovom suparnicom (i budućom partnericom) Frankie. Tyler James Williams, kojeg se sjećamo iz naslovne uloge u seriji "Svi mrze Chrisa", sada je odrastao i u ovoj seriji glumi nestašnog analitičara NSA-e koji je hakirao centralno računalo državnog tajništva. Nervozni genij sad ima dovoljno supertajnih informacija da bi ga desetak vlada htjelo kupiti, zatvoriti ili ubiti – ako ga Will i Frenkie prvi ne pronađu. Tu je i Josh Hopkins ("Quantico") kao Ray Prince, šarmantno agresivni agent FBI-a, koji ima kompliciran odnos sa svojim bivšim poslovnim partnerom Chaseom. U seriji će gostovati i Foleyjeva kolegica iz "Skandala" Bellamy Young, a igrat će Karen Pappas, predivnu udovicu zlog grčkog pomorskog magnata koja zasljepljuje Willa obećavajući romantiku, špijunažu i ostalo. Ali to nije sve: u nekoliko epizoda "Whiskey Cavaliera" pojavit će se i Foleyjeva supruga iz stvarnog života, glumica Marika Dominczyk, koju pamtimo iz "Uvoda u anatomiju". Ona će, pak, utjeloviti Martynu, seksepilnu i tvrdoglavu plaćenicu koja se suočava s Ekipom Whiskey tijekom teške misije u istočnoj Europi. Njezin dolazak pokreće romantiku, suparništvo i poljuljanu vjernost jer ova karizmatična fatalna žena prerađuje pravila prema kojima svi igraju.

Prva epizoda serije "Whiskey Cavalier" bit će prikazana neposredno nakon dodjele Oscara, što je ujedno i hrabar i riskantan potez, ovisno o tome koliko će gledatelja biti spremno ostati uz male ekrane nakon višesatnog gledanja dodjele prestižnih filmskih nagrada. "Prava" premijera zakazana je za srijedu, 27. veljače.

Nikola Kučar
ŽANR: drama

AUTOR: Dave Hemingson

ULOGE: Scott Foley, Lauren Cohan, Ana Ortiz, Tyler James Williams, Josh Hopkins

MREŽA: ABC

DATUM: 24.2.

EPIZODA: 12
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike