Crna kronika
NOVI USPJEH POLICIJSKOG PSA

Inspektor Duks nanjušio "travu"
Objavljeno 7. veljače, 2019.

POREČ


Nakon što je službeni pas za otkrivanje droga Duks u automobilu nanjušio više od 1,38 kilograma marihuane, policija je uhitila 25-godišnjaka i 18-godišnjaka iz Poreča. Mladi su dileri potom prijavljeni za neovlaštenu proizvodnju droga i promet drogama. Policija je izvijestila da je u nedjelju oko 18.30 na državnoj cesti DC 48 kod skretanja za mjesto Baderna zaustavila Volkswagen Golf pulske registracije kojim je upravljao 25-godišnjak. Budući da su policijski službenici posumnjali da bi se u vozilu mogla nalaziti droga, angažirali su službenog psa Duksa koji je pozitivno reagirao na kutiju zvučnika u prtljažniku.


Na temelju sudskog naloga policajci su pretražili automobil i u zvučniku pronašli vrećicu s 1,38 kilograma marihuane. Zbog sumnje da su posjedovali drogu radi daljnje preprodaje, policija je podnijela kaznene prijave protiv 25-godišnjeg vozača i 18-godišnjaka te ih odvela u policijsku pritvorsku jedinicu.
Duks je jedan od pasa kojeg je MUP u sklopu raspisanog natječaja kupio od tvrtke specijalizirane za radne pse. "Njemački kratkodlaki ptičar na ‘dužnost‘ je stupio prije tri mjeseca te mu je ovo druga velika zapljena droge u samo tjedan dana. Nakon što je prošlog ponedjeljka na autobusnom kolodvoru u Puli pronašao više od kilograma heroina, sada je pronašao više od kilograma marihuane i još jednom pokazao koliko je uspješan u svom poslu te koliko su bitni službeni psi u otkrivanju i sprječavanju zloporabe opojnih droga, ali i drugih protupravnih ponašanja", kažu u istarskoj policiji.H
Najčitanije iz rubrike