Dome slatki dome
IZLOŽBA UDRUGA ZA UZGOJ MALIH ŽIVOTINJA

Belgijski orijaš je najljepši kunić
Objavljeno 7. veljače, 2019.
Na izložbi je sudjelovao 41 izlagač iz sedam društava s područja istočne Hrvatske, a izloženo je 334 eksponata

U Osijeku je održana posljednja ovosezonska izložba malih životinja u Hrvatskoj, koju je organizirala Udruga za uzgoj, zaštitu i selekciju malih životinja Osijek.


Na izložbi je sudjelovao 41 izlagač iz sedam društava s područja istočne Hrvatske, a izloženo je 334 eksponata. Najviše je golubova, zatim slijede ptice, ukrasna perad i kunići. Razlog za manji broj izloženih životinja, pogotovo kunića, taj je što se izložba održava u dosta kasnom zimskom terminu te su životinje već ušle u uzgojno razdoblje. Bez obzira na manji broj eksponata, izložba je bila jako dobro postavljena i od posjetitelja su se mogle čuti samo pohvale. Ocijenjivali su sudci koje je delegirao Savez udruga uzgajatelja malih životinja RH, a to su Kazimir Vujević, Slavko Kalamiza, Denis Pavić i Igor Marton.


Titule šampion za svoje su eksponate dobili Ema Marković, Mirko Šmaguc, Boris Švitek, Stjepan Bunjić, Bekić-Gluvaković, Josip Bertok, Grga Parišilovac, Anto Jelušić, Mijo Perić, Andrija Vukelić, Marija Ratković, Željko Ač, Ivan Prigl, Zvonko Sušenka, Miroslav Černoga, Nenad Ignjatović, Ilija Kikanović, Luka Vidić, Mato Marić, Antun Gombović, Miroslav Kolar, Frane Tomičić, Rudolf Marguš, Mira Carević, Robert Prigl, Kazimir Vujević, Vlado Zobić, Antun Šimičić, Željko Juretić, Srečko Popović, Dražen Dokletal, Mateo Dokletal,


Osim titula šampion osječka udruga je nagradila i najbolje eksponate po grupama. Najbolji golub je Volga letač stava, 96 bodova, uzgajivača Ilije Kikanovića iz Dalja. Najbolja perad je patuljasti engleski moderni borac, 96 bodova, iz Čepina. Najbolji kunić je belgijski orijaš uzgajivača Nikice Golika iz Sv. Đurđa. Najbolja ptica je Agapornis rozenkolis uzgajivača Dražena Dokletala iz Višnjevca.J.Kn.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike