Dome slatki dome
GRIJANJE KUPAONICA

Trendovi u opremanju kupaonica
Objavljeno 7. veljače, 2019.
S dizajnom se razvila i multifunkcionalnost koja elemente pretvara u praktične

Uređivanje i opremanje kupaonice izazovan je zadatak zbog usklađivanja potreba i želja te odabira dizajna keramičkih pločica, kupaonskih elemenata, sanitarne opreme i galanterije, ali i grijaćih tijela koja se svojim oblikom trebaju savršeno uklopiti sa svim elementima kupaonice u funkcionalnom i dizajnerskom smislu.

Grijaća tijela zauzimaju istaknutu poziciju u svijetu dizajna i ravnopravno prate najnovije trendove u opremanju kupaonica. Njihova primarna uloga – grijanje prostora - postaje gotovo sekundarna u odnosu prema oblikovnim zahtjevima koji moraju popratiti moderno uređenje kupaonica.

Ukrasni detalji
Upravo iz tog razloga radijatori postaju ukrasni detalji. Paralelno s dizajnom razvila se i multifunkcionalnost koja ih pretvara u praktične elemente, koji mogu poslužiti za odlaganje ručnika, ogrtača i sl.

Oblici, boje i dimenzije ukrasnih radijatora, koje nalazimo na tržištu, zasigurno će zadovoljiti zahtjeve široke palete kupaca. Metalizirani, sjajni ili mat, kvadratični, zaobljeni ili zakošeni, visoki ili niski, uski ili široki, šareni ili jednobojni naći će mjesto u kupaonicama različitih oblika i veličina. Osobito su popularni, zbog praktične primjene i zanimljivog dizajna, radijatori u obliku ljestvi koji će, osim za grijanje prostora, idealno poslužiti za sušenje i odlaganje ručnika i odjeće. Radijatori u obliku ljestvi mogu biti postavljeni na različitim pozicijama kupaonice, ali ih je, zbog multifunkcionalnosti, preporučljivo postaviti na lako dostupna mjesta.

Umjetnički ugođaj
Mramorne grijaće ploče dekorativan su element prostora te su kao takve preporučljive i za grijanje kupaonskog prostora. Vrste grijaćih mramornih ploča, kao i motivi na njima, mogu biti usklađeni prema vašim željama ili potrebama interijera tj. kupaonice. Ovo je vrlo profinjen oblik grijaćih tijela koji će lako zbuniti sve koji prvi put uđu u vašu kupaonicu – doživjet će ih kao sliku na zidu, a ne nužan element za grijanje. Umjetnički ugođaj kupaonice, ostvaren igrom boja i materijala podnih i zidnih obloga te ovom vrstom grijaćih tijela, bit će dojmljiv i nadasve ugodan samim stanarima.
Monika Galović Rolich, dipl.ing.arh
Možda ste propustili...

MOGU BITI PRIJENOSNICI BOLESTI

Sezona je krpelja, zaštitite svoje ljubimce

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike