TvObzor
INTERVJU: RENATA KONČIĆ MINEA & MIA KOVAČIĆ

IN magazin postao je nezaobilazan dio svakodnevice kojem se gledatelji vraćaju
Objavljeno 1. veljače, 2019.
Timski rad, dobra energija i tople priče koje stavljaju osmijeh na lice s nama su od samog početka, kao i dobar osjećaj jer nas naši vjerni gledatelji prate

Gledatelji Nove TV i ljubitelji lifestyle tematike već su puno desetljeće vjerni danas najgledanijoj, ali i trenutno najdugovječnijoj dnevnoj emisiji tog žanra, "IN magazin". Jedna od naših sugovornica, Mia Kovačić, s ovom je ekipom od prve emisije, a njezina današnja suvoditeljica, Renata Končić Minea, pridružila se prije nekoliko godina i sada više nitko ne može zamisliti izmjene u voditeljskoj postavi.

U povodu desetog rođendana s Mijom i Mineom u razgovoru smo napravili presjek prvih deset.

Prvih deset godina
Možete li se prisjetiti kako je došlo do vašeg angažmana?

MIA: Prije deset godina pokazala se potreba za dnevnim formatom, svakodnevnom dozom zabave, informacija iz showbizz svijeta, putopisi, savjeti, kulinarske minute i općenito minute koje bi našim dragim gledateljima zaokružile i uljepšale poslijepodne. I tako je krenuo "IN magazin". Bila sam involvirana od samog početka i ideje do biranja imena. I nekako su me čelni ljudi tada odmah vidjeli i kao jedno od lica tog formata.

MINEA: I danas mi djeluje nestvarno kad razmišljam o tome kako sam postala dio ove prekrasne ekipe. Doslovce preko noći stigla je ponuda koja mi je promijenila život i preokrenula ga naglavačke, naravno u pozitivnom smislu. Moji planovi za budućnost definitivno su se počeli mijenjati prihvaćanjem izazova zvanog "Tvoje lice zvuči poznato". Nakon završetka snimanja i emitiranja, poslovne ponude su počele stizati sa svih strana, a jedna od njih je bila i voditeljski angažman u humanitarnom serijalu "Radna akcija" koji sam na kraju i prihvatila s velikim poštovanjem. Oduševio me taj zadatak i moram priznati kako sam tek tada počela razmišljati u tom smjeru. Nisam dugo čekala. Na moje oduševljenje stigla je ponuda za "IN magazin". Mislim da tih dana nisam bila ni svjesna u kojoj mjeri će sve to utjecati na daljnji razvoj mene kao osobe, ali i nekoga tko se bavi glazbom. U tom trenutku stavljam sve u drugi plan i posvećujem se apsolutno "IN magazinu" i angažmanu na Novoj TV. Bila je to ponuda na kojoj sam doista zahvalna i danas. Uživam svaki dan u obavljanju svojih obveza, koje su se u međuvremenu i proširile, dolazak u redakciju me neizmjerno veseli, snimanja u studiju su zadovoljstvo i moram reći da sam prava sretnica i vjerujem jedna od rijetkih koja ima taj privilegij uživati u onome što radi!

Što vam prvo prostruji glavom kad se vratite unatrag i pomislite na svoje početke u ovoj emisiji?

MINEA: Prije svega nevjerica da stojim u studiju "IN magazina" koji sam do tada pratila i smatrala ga najboljom i najzanimljivijom lifestyle emisijom. Zbunjena, preplašena i zabrinuta hoću li opravdati očekivanja i pruženo povjerenje. Naravno, trebalo je proći određeno razdoblje da se opustim i počnem se osjećati kao u svom dnevnom boravku. No, kad imate kolegicu pokraj sebe kao što je Mia Kovačić i ostale drage kolege iz redakcije i s televizije, onda je doista cijeli taj proces prilagodbe puno brži i jednostavniji. Veliku sam podršku imala od svih njih i doista mi je to (ponajprije u počecima) mnogo značilo.

MIA: I tada sam mislila kako bih željela da ovo bude najdugovječnija lifestyle emisija kojoj su gledatelji vjerni i kojoj se uvijek vraćaju. Tako je doista i bilo. Postali smo nezaobilazan dio svakog poslijepodneva.

Uzajamna ljubav
Kako izgleda jedan vaš radni dan?

MIA: Doista kao pjesma. Toliko volim svoju "IN magazin" obitelj da pjevajući dolazim na posao i odlazim s posla. Moram reći da moj dan izgleda tako kako bi svi poželjeli da im radni dan izgleda. Neću previše opisivati da ne potaknem ljubomoru (smijeh).

MINEA: Moram priznati da mi ni jedan dan nije isti. To i jest prednost ovoga što radim i nikada ne mogu upasti u monotoniju. Svaki dan okružena sam ljudima, zaokupljena obvezama i proleti mi u trenu. Često se dogodi da nemam vremena za privatni život, ali uvijek to nekako nadoknadim. Tjedan kad snimam "IN magazin" otprilike izgleda tako da se ustajem oko 8 sati, kod kuće lagano obavim svoje jutarnje rituale i dolazim na Novu oko 10. Prvo su na redu šminka i frizura, zatim odlazim u redakciju, gdje su već spremne najave priloga koje prolazim s lektoricom Dubravkom i fonetičarom Josipom. Sastavni dio emisije je i snimanje teasera te odlazak u studio, gdje na kraju i svoj dio posla privodim kraju. Sve skupa dinamično i jako zanimljivo. Ostatak dana prilagodim obvezama koje imam. Kad je riječ o rubrici "Zvjezdano iznenađenje" (ili bilo kojoj drugoj), tu je, pak, drukčija dinamika i uglavnom smo cijeli dan na terenu. Prije emitiranja priloga u emisiji slijedi priprema materijala za montažu i sama montaža. Uglavnom, nikada nije dosadno i često mi u danu nedostaje još koji sat da bih stigla obaviti sve što bih htjela.

Pod radni dan meni se često ubraja i vikend. Budući da je glazba moja velika ljubav i ne mogu zamisliti život bez nje, petak i subota rezervirani su za gaže i koncerte. Velika mi je sreća što mogu spojiti voditeljstvo i glazbu, a da pritom ne trpi ni jedna strana.

Voditelji su se izmjenjivali, što je to što je vas zadržalo uz emisiju sve ove godine?

MIA: Uzajamna ljubav. Na prvi pogled. "IN magazin" i ja smo u prekrasnom odnosu u kojem se ne uzimamo zdravo za gotovo. Koliko se ja dajem u to, toliko i dobivam natrag. Imam odličan odnos sa svima u redakciji i doista je to obitelj. A obitelj je uvijek tu.

Dobitna kombinacija
Što mislite, zašto su baš Mia i Minea dobitna kombinacija?

MINEA: Ha, ha... Mislim da ne mogu odgovoriti na to pitanje. Apsolutno smo različite i ne mogu nam pronaći baš nijednu zajedničku crtu. Možda je baš taj kontrast idealna kombinacija (smiješi se).

MIA: Gledatelji su ti koji na kraju dana odlučuju komu idu njihove simpatije. Meni je drago da ja opravdavam njihovu naklonost iz godine u godinu. Budući da sam deset godina u ovom formatu, drago mi je da mogu pružiti podršku i svim suvoditeljima s kojima sam imala prilike surađivati. Poštovanje i autentičnost su ključni za ovaj posao. Poštovanje treba zaraditi, a autentičan treba biti - i to sve gledatelji uvijek prepoznaju.

Što vam predstavlja najveći izazov kao voditeljici "IN magazina"?

MINEA: Samim time što smo Mia i ja svakodnevno na ekranu i sveprisutne u domovima naših gledatelja, mislim da je najveći izazov ostati nenametljiva, zanimljiva, jednostavna i simpatična...

Što bi se moralo dogoditi da napustite "IN magazin" i prihvatite angažman u nekoj drugoj emisiji?

MINEA: Toliko sam se suživjela s "IN magazinom", volim provoditi vrijeme i raditi sa svim ovim dragim ljudima koji stvaraju sve te zanimljive priče. Volim ovaj tempo i sve mogućnosti koje mi se ovdje nude. Zaista ne znam što bi se trebalo dogoditi da poželim nešto promijeniti i napustiti sve ovo. Nisam materijalist i prije svega su mi važnije moja sreća i zadovoljstvo. A sada je to doista tako i smatram se pravom sretnicom!

MIA: Uz "IN magazin" vodim i druge formate. Evo, nedavno je završila još jedna "Farma", svake godine radim i utrku "Wings for Life", iza nas je i još jedan "Želim život", humanitarni koncert Zaklade Ana Rukavina, koji zajedno s drugim kolegama vodim već sedmu godinu zaredom, kao i razni drugi projekti. No "IN magazin" je uvijek tu i ne razmišljam o napuštanju.
Razgovarao: Adrian ANDREJEK
INTERVJU
Samim time što smo svakodnevno na ekranu i sveprisutne u domovima naših gledatelja, mislim da je najveći izazov ostati nenametljiva, zanimljiva, jednostavna i simpatična
VRHUNSKI SADRŽAJ
Koliko se IN magazin mijenjao s godinama? Što je ipak ostalo isto?MIA: Timski rad, dobra energija i tople priče koje stavljaju osmijeh tu su od samog početka, kao i dobar osjećaj jer nas naši vjerni gledatelji prate. Sadržajno se emisija tijekom godina mijenjala samo u obliku osvježenja s raznim rubrikama, no glavna urednica Ivana Mandić, dnevna urednica Svjetlana Matić i prekrasan tim novinara, montažera, producenata i asistenata svakodnevno se brine da su sve želje naših gledatelja pogođene i osluškuju kontinuirano njihove potrebe kako bi svaki dan dobili vrhunski i zanimljivi sadržaj. Izuzetno mi je drago biti produžena ruka cjelokupnog tima.
Najčitanije iz rubrike