Dome slatki dome
DOMINIRA U KUPAONICI

Tuš-kabina i za vizualni užitak
Objavljeno 24. siječnja, 2019.
Širina kade od 120, 140 ili čak 160 cm zadovoljit će potrebe tuširanja dviju osoba

Tuš-kabina neizostavan je dio opreme svake kupaonice. Higijena, opuštanje, ali i vizualni užitak - sve te potebe trebaju biti zadovoljene.


S obzirom na postavu u prostoru, tuš-kabina može biti samostojeća ili uza zid.

Ugrađena ili nadgradna kada

Sama tuš-kada može biti ugrađena u pod ili nadgradna. Često su postojeće okolnosti takve da je nemoguće izvesti ugrađenu kadu. Kada birate nadgradnu kadu, imajte na umu da su u trendu niske i plitke tuš-kade, izrađene od kompozitnih materijala koji imitiraju beton ili cement. Mogu biti u raznim bojama i protuklizne su.


Uz takav dizajn i materijale tuš-kade idealno je kombinirati zidnu keramiku, staklo ili kompozitne materijale istovjetne onima tuš-kade. Na taj će način tuš-kabina biti posebno istaknuta.


U trendu su velike tuš-kade pa odaberite one manje samo ako ste ograničeni površinom. Širina kade od 120, 140 ili čak 160 cm zadovoljit će potrebe tuširanja dviju osoba.


Prostor tuš-kabine može biti zatvoren ili poluotvoren. U zatvorenim verzijama ulaz se rješava zakretnim i kliznim vratima. Zakretna su vrata praktičnija za čišćenje i održavanje. U prolaznim kabinama osigurajte dovoljno podnog prostora oko kabine, koji će biti izložen nešto češćem vlaženju i čišćenju.
Mutno staklo

Tuš-kabina je prostor koji svojim volumenom dominira u kupaonici pa pomno odaberite način na koji ćete ju izraziti. Vrata s mutnim staklom dodatno će naglasiti volumen tuš-kabine pa je ta verzja preporučljiva samo u većim kupaonicama. Ipak, i u takvim je situacijama preporučljivo kombinirati prozirno i mutno staklo, kako bi ljepota unutrašnjosti tuš-kabine došla do izražaja.
Izabela Galović Ninić, dipl. ing.arh.
Materijal za podlogu
Idealan materijal za oblogu tuš kabine je prozirno staklo. Prostor izgleda veći, a iz pozicije osobe koja se tušira pogled je puno širi. Nemojte se bojati održavanja staklenih površina, moderna su stakla obrađena na način da se kamenac ne zadržava na njima, a u ponudi su i brojni premazi koji rješavaju taj problem.

Veće tuš kabine obogatite stolicom ili zidanom klupom te kvalitetnim tušem. Za sve one kojima dozvoljavaju financijske mogućnosti, poželjno je u tuš kabinu ugraditi i welness opremu poput hidromasažnog sustava, različitih dekorativnih efekata izlaska vode iz slušalice, kromoterapiju ili saunu. Ovaj će prostor svakako doprinijeti vašem osvježenju za novi dan.
Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

Najčitanije iz rubrike