Sport
NJEMAČKI TISAK O TRIJUMFU NAD HRVATSKOM

Pobijedili smo veliku sportsku naciju
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Njemačka je definitivno zemlja koja njeguje svoja regionalna novinska izdanja pa su u pojedinim regijama i gradovima daleko popularniji regionalni dnevnici od onih na državnoj razini. Dakako, najtiražniji njemački dnevni listovi poput Bilda veliku pozornost poklanjaju Svjetskom rukometnom prvenstvu, ali u svojim jutarnjim izdanjima o susretu Njemačke i Hrvatske u Lanxess areni izvještavaju i lokalni regionalni dnevnici koji izlaze u Koelnu poput Expressa, Kolner Stadt Anzeigera ili Koelna. Zanimljivo, uz veliki naslov "Koeln nam donosi sreću" o plasmanu Njemačke u polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva tiražni Express na naslovnici nudi zanimljvu i vrlo dramatičnu priču o poskupljenju piva. Naime, pivo i njegove prerađevine sada koštaju 2,70 eura, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u narodu! "Ein Koeln Krimi mit Happy End". Krimi u Koelnu sa sretnim završetkom, naslovnica je teksta u Kolnische Rundschau. U tekstu o utakmici nabrajaju i sve velike hrvatske sportaše i uspjehe hrvatskog sporta.

- Sa samo 4,2 milijuna stanovnika Hrvatska je velika sportska nacija. Imaju svjetske viceprvake u nogometu, olimpijski su prvaci u rukometu, osvajači svjetskih kupova u skijanju, osvojili su Davis Cup i imaju pobjednika Wimbledona i sjajnog rukometaša Domagoja Duvnjaka, kapetana reprezentacije i najboljeg igrača Kiela - navode novinari i napominju kako je Brazil načinio golemu senzaciju svladavši "veliku Hrvatsku", a i da su Nijemci svladali velikog suparnika.

Naravno, uglavnom poslije utakmice donose izjave svojih reprezentativaca i izbornika Christiana Prokopa. Ne bave se previše ili uopće Červarovom "paljbom" po sucima. Na marginama SP-a donose priče o suprugama njemačkih rukometaša, volonterima, animatorima tijekom utakmica u Lanxess areni. K.L.
Najčitanije iz rubrike