Sport
NA POMOLU NOVI UNOSNI TRANSFER

Kopenhagen bi Mudražiju, Osijek traži tri milijuna eura
Objavljeno 23. siječnja, 2019.
Odšteta koju su Osječani navodno izvjesili Dancima je previsoka

Vezani članci

ZIMA UGROŽAVA PROLJETNI START

Zekića zabrinjava snijeg u Osijeku

Hoće li još jedan igrač u unosnom transferu napustiti Gradski vrt ove zime? Osijek je već dobro utržio Harisa Hajradinovića, a sada se pojavila nova mogućnost za dobru zaradu, jer je za mladog veznjaka bijelo-plavih Roberta Mudražiju zainteresiran danski FC Kopenhagen.

Taj je klub redoviti sudionik grupne faze Lige prvaka u posljednje tri godine, a u potrazi je za mlađim ofenzivnim veznjakom. Izbor je pao na Roberta Mudražiju, ali su u Gradskom vrtu naletjeli na tvrde pregovarače. Naime, NK Osijek je, navodno, izvjesio odštetu od tri milijuna eura i nema namjeru licitirati. To je jasna poruka kako bijelo-plavima taj transfer nije prioritet, ali, naravno, spremni su razgovarati s danskim klubom.

- U ovom trenutku mogu samo potvrditi kako određenog zanimanja za Mudražiju ima, ali Kopenhagen nije jedini klub koji je u optjecaju. Vidjet ćemo u sljedećim danima kako će se situacija razvijati - rekao je Alen Petrović, sportski direktor NK Osijek.

I danski je klub potvrdio zanimanje za veznjaka bijelo-plavih, ali njegov trener Stale Solbakken smatra kako je odšteta od tri milijuna eura za igrača koji neće odmah biti standardni prvotimac ipak previsok iznos. Danci očito traže razvojnog igrača kojeg bi polako tesali u nositelja igre. I zato nisu baš spremni raširiti novčanik. Međutim, koliko smo shvatili iz neformalnih razgovora s ljudima iz kluba, ni Osijek neće tako lako učiniti korak untarag kada je u pitanju odšteta, jer mu jednostavno nije sila prodati još jednog igrača ove zime. No razgovora će svakako biti, možda već danas u Umagu, gdje će biti kompletna vrhuška osječkog prvoligaša. Zbog toga se prema Hrvatskoj uputio prvi klupski operativac Kopenhagena Daniel Rommedahl, koji će ispipavati bilo Osječana. Bude li se posao zaključio prema uvjetima koje traže iz Gradskog vrta, bit će to najveći pojedinčani transfer koji je osječki prvoligaš napravio otkako je Hrvatske.

S novcem koji je klub u posljednjih pola godine zaradio od transfera svakako se mogu planirati i ozbiljna pojačanja, poput Lászla Kleinheislera čiji je dolazak u redove bijelo-plavih izazvao nemalo iznenađenje u njegovoj domovini. On je tamo velika zvijezda, pa se očekivalo da će završiti u nekom zvučnijem europskom klubu. No Osijek i time pokazuje kako postaje sve ozbiljniji igrač na europskom nogometnom tržištu, a kad smo već kod te teme, postoje određene naznake kako NK Osijek ove zime neće stati samo na angažmanu Lászla Kleinheislera. Naime, traje potraga za kvalitetnim krilnim napadačem. Hoće li ona završiti uspješno i kada, tek ćemo vidjeti.

Treba znati kako je zimski prijelazni rok tek počeo, a to znači da bi prometa u osječkom prvoligašu moglo biti još, i to u oba smjera, jer postoje još neki igrači koji u Gradskom vrtu ne bi pravili smetnje pri odlasku ako bi stigla pristojna ponuda za njih.

Iz Rovinja: Dalibor Keler
U UMAG DOLAZE MEŠTROVIĆ I MÉSZÁROS
Današnji prijateljski susret Osijeka i Domžala u Umagu trebao bi imati i posebne gledatelje. Naime, dolazak na utakmicu najavila je prva postava klupskih čelnika, predvođena predsjednikom Ivanom Meštrovićem i predsjednikom Nadzornog odbora Lőrincom Mészárosem. U njihovoj pratnji treba očekivati članove Uprave Ferenca Sakalja i Igora Galića, koji je i klupski direktor. Očito se klupski čelnici žele uživo uvjeriti kako napreduju pripreme za proljetni dio sezone, a uz to će sigurno pružiti podršku treneru Zoranu Zekiću i igračima uoči nastavka sezone, u kojem NK Osijek čekaju zanimljivi izazovi. Naravno, bit će govora i o eventualnim transferima, jer opet su na klupsku adresu stigle neke zanimljive financijske ponude. Uglavnom, ovih će dana u Istri NK Osijek biti u svom najjačem mogućem sastavu na svim razinama.
Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

GRANIČNA POLICIJA NA OPREZU

Kohorta ne ide u Split, posebice ne u Mostar

Najčitanije iz rubrike