Regija
NA LOKACIJI JEZERAC

Očekuju dobre rezultate i od ledene berbe
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
ORAHOVICA - U vinogradima poljoprivrednog poduzeća Orahovica svečano je obilježena proslava blagdana svetog Vinka, zaštitnika vinara i vinograda. Na lokaciji Jezerac, gdje raste i najpoznatija orahovačka vinska sorta, zeleni silvanac, župnik orahovački Željko Strnak blagoslovio je orahovačke vinograde, vinare i djelatnike poduzeća sa željom da i nadalje Orahovici daruju prepoznatljiva vrhunsko vina i ostale proizvode. Voditelj Poslovne jedinice Voćarstvo i vinogradarstvo PP Orahovica Josip Tokić u sklopu svečanog blagoslova vinograda govorio je o protekloj vinarskoj godini te želji za novu.


- Iza nas je definitivno rekordna godina, najbolja po kvaliteti i količinama, vinogradi su nam dali maksimum i kamo sreće da nam ova godina bude bar jednako tako dobra, a, naravno, mi ćemo se potruditi da bude i bolja. Treba svakako reći da smo ove godine nakon dužeg vremena odradili i ledenu berbu, od koje također očekujemo jako dobre rezultate – rekao je Tokić. Svečanost u vinogradima PP Orahovica protekla je u jedinstvenom i prepoznatljivom slavonskom tonu, uz narodne nošnje, slavonskog konja vranca i neizostavnu tamburicu te tradicionalno veliko ložište s kojeg se moglo kušati mnoštvo slavonskih delicija te delikatesu PP Orahovica - šarana s rašlji.
- Doista smo se potrudili oko organizacije ovogodišnjeg Vinkova, u sklopu kojeg smo htjeli prikazati sve ono čime se ponosimo, od vina do ribe, kao i raskoš naše Slavonije, i na kraju sve to povezati u cjelinu. Nadam se da se svima svidjelo, a u budućnosti ćemo ovaj događaj podići na još višu razinu - rekla je Katica Petkov iz marketinga PP Orahovica. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike