Sport
KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Vrijedan skalp nad prvakom najbolji zalet za nastavak
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
Košarkaši s Drave u pet dana dvaput igrali s Cedevitom, koju su napokon uspjeli i svladati

Utakmice s kojima otvaraš sezonu, ili u ovom slučaju drugi dio HT Premijer lige, uvijek iščekuješ s posebnim nestrpljenjem. Još kada igraš protiv uglednog suparnika, sve dobiva i dodatnu težinu. Stoga težinu, veliku, ima rezultat koji su košarkaši s Drave ostvarili u sklopu 12. kola.

Vrijednosnice Osijek skinule su vrijedan skalp, u Gradskom vrtu kapitulirao je aktualni prvak Hrvatske. Dobro, netko će reći da "brokeri" nisu napravili ništa spektakularno jer dobili su Cedevitu, koja za domaće bodove ne igra sa svojim najjačim snagama i koja je do dolaska u Slavoniju već izgubila četiri prvenstvena ogleda. Gubit će vjerojatno još, ali za trenera Domagoja Kujundžića i njegove igrače najvažnije je da su prvaci izgubili u Osijeku.

- Nama je priprema za ovu utakmicu bila ona pet dana prije protiv Cecdevite u Kupu, u kojoj je prvak igrao s najjačim kadrom. Tu smo se solidno nosili, iako smo nakon prve četvrtine već dosta zaostajali. Znali smo da u prvenstvenom ogledu imamo izgeda, ali da si ne smijemo dopustiti loš ulaz u utakmicu. Dobro smo otvorili, s obzirom na to da oni nisu pogodili ništa iz igre u uvodne četiri minute, mogli smo to i bolje iskoristiti. Imali smo i mi svojih pogrešaka, gosti su to iskoristilii za rijetka vodstva, ali imali smo priključak i na kraju odigrali mirniju završnicu. Ovo je pobjeda koja daje dobar zalet za nastavak sezone - kaže Ante Gospić, koji je protiv prvaka imao najveću minutažu (36:39 minuta), ali i najbolji učinak (19 poena, 7 skokova). Najvažnije je da nije bio usamljen, jer bez podrške ostalih, teško je dobiti i slabije momčadi od Cedevite. Stoga su i ostali Kujundžićevi igrači sa sličnom minutažom imali i sličan učinak kao Gospić. Svojih 35 minuta tako su oplemenili Ozren Pavlović (18 p, 7 s) i Abdul Malik Abu (13+9), više od 30 minuta na parketu proveli su Mario Ihring (šest asistencija), koji je rano ušao u probleme s osobnim pogreškama (otvorilo se prosotora za solidnih 20 minuta Brune Perića) i Mate Mandić, koji je odigrao i najbolju utakmicu u osječkom dresu. Prije pete osobne, koju je zaradio u 36. minuti, zabio je 16 poena (šut 8-13), jedino je slabo gađao za tri poena (0-4), kao uostalom i cijela momčad (3-16). Trica je bila jedino jako oružje Cedevite, ali nedovoljno jako da se zaustave Vrijednosnice Osijek koje su u uvodnom miniciklusu 2019. godine ostvarili zacrtano. Prolaz u četvrtfinale Alpe Adria kupa te jedna pobjeda u dva ogleda protiv Cedevite, koja je tako prvi put izgubila od osječkog sastava. "Brokeri" sada imaju pobjede protiv gotovo svih momčadi u HT Premijer ligi, nedostaje još samo ona protiv Zadra.

Nino Benčina
Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Poraz Osijeka, borba za opstanak se komplicira

Najčitanije iz rubrike