Sport
BSK KOMPLETIRA REDOVE ZA PROLJETNE DRUGOLIGAŠKE BORBE

Čikvar se vraća, Japanac pred potpisom ugovora
Objavljeno 22. siječnja, 2019.

Iza nogometaša BSK-a osam je pripremnih dana i 12 odrađenih trenažnih aktivnosti. Osim bolesnog Andreja Kovačića i rekonvalescenta Ivana Ćorića, čija se maksimalna participacija ne očekuje još nekoliko tjedana, pod paskom trenera Denisa Krstanovića te najbližih suradnika Damira Horvata i Slavka Bugarskog 25 je igrača, uključujući i pet juniora.


Polako se slaže i proljetna kadrovska križaljka, koja će se definirati nakon drugog kruga pregovora s čelnicima Osijeka, koji su predviđeni za ovaj tjedan. Iz Gradskog vrta već su usmjereni veznjak Josip Anić i lijevi bočni Dawoud Jalinous, a kada se vrati s priprema druge bijelo-plave momčadi, i sljedećih će šest mjeseci žuto-plavi dres BSK-a nositi Josip Čikvar.


Na probi je dosadašnji igrač vinkovačke Cibalije Marko Mlakić i Japanac s osječkom adresom Arata Kobayashi, koji su se svidjeli struci i na pragu su potpisivanja ugovora s drugoligašem iz Bijelog Brda. Taj poznati kvintet, odnosno kvartet, bit će, vjeruje se, odgovarajuća kompenzacija za one koji su zimus otišli iz kluba. Dojučerašnji kapetan Nemanja Dorić i mladi stoper Nikola Sušac nogometnu sreću traže u Njemačkoj, a u međuvremenu se veznjak Luka Pačar skrasio u trećeligašu iz Belišća.


Na probi je bio gruzijski vratar, ali Bjelobrđani su mu se zahvalili, ponajprije zbog odgovarajuće popunjenosti na toj poziciji. Istodobno je ponajbolji igrač Kristijan Krajček karijeru nastavio u Singapuru, gdje se na prvu svidio čelnicima prvoligaša iz sredine redoslijeda Balestier Khalse i tamo ostaje. Iako je pred Bjelobrđanima grčevita proljetna borba za ostanak u drugoligaškom društvu, izdali su Krajčeku istupnicu zaželjevši mu sreću i napredak u karijeri na Dalekom istoku. A BSK će svoju (po)tražiti u ustaljenom radnom ritmu, ovih dana na rasporedu su samo treninzi, a od subote će biti kombinirani s test-utakmicama, a prva je dogovorena s drugom, također drugoligaškom, momčadi Osijeka. D.Lekšan
U Bijelo Brdo su iz osječkog Gradskog vrta već usmjereni veznjak Josip Anić i Dawoud Jalinous
Najčitanije iz rubrike