Osijek
APSURDNA SCENA IZ GRADSKOG SREDIŠTA

Unikomovac parkirao na zelenoj površini!?
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
U redakciju nam je jučer stigla poruka čitatelja čijem oku nije promaknula jedna uistinu apsurdna scena iz gradskog središta - automobil tvrtke, koja se, među ostalim, bavi održavanjem zelenila, parkiran na zelenoj površini!? Čitatelj je situaciju u Prolazu Ante Slavičeka dokumentirao fotografijom koju smo odmah proslijedili tvrtki Unikom, čiji je djelatnik bahato parkirao automobil na nedozvoljenom mjestu. Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

"Osim službenoga očitovanja na situaciju koju ste nam poslali, željeli bismo iskoristiti priliku i javno Vam zahvaliti na angažmanu koji činite u svrhu aktivne i konstruktivne brige za izgled i održavanje našega grada. Takve napore mi kao tvrtka, koja se bavi komunalnom djelatnošću, iskreno pohvaljujemo. Slijedom primjera koji ste nam danas poslali, nadamo se da ćete sličnu razinu građanske svijesti aktivirati i ubuduće te također promptno reagirati u slučajevima desetaka drugih primjera u kojima građani nepropisno parkiraju, oštećuju javnu imovinu, ostavljaju otpad na javnim i za to nepredviđenim površinama i sl. Upravo posljedice takvog ponašanja djelatnici Unikoma svakodnevno saniraju, popravljaju i čiste kako bi grad ostao na visokom stupnju komunalnog standarda, stoga bi nam bilo drago da zbog objektivnosti informiranja javnosti uzmete i taj aspekt u obzir."

U očitovanju je, kao što je vidljivo, izostala samokritičnost (ali ne i ciničnost), odnosno osuda tog neprimjerenog čina. Jer ako ikoga obvezuje odgovorno ponašanje prema zelenim površinama, onda su to ponajprije zaposlenici tvrtke koja brine o njihovu održavanju. I. Alilović
Možda ste propustili...

STRUČNI SKUP O SIMULIRANIM SUĐENJIMA

Stekli znanja o važnosti sudstva

U CRKVI SV. KRIŽA U TVRĐI

Koncert Pjevačkog društva sv. Josipa

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana