Mozaik
ISTAKNUTI SLOVENSKI GLAZBENIK

Predin slavi 40 godina karijere
Objavljeno 22. siječnja, 2019.
Istaknuti slovenski glazbenik Zoran Predin, jedan od najznačajnijih novovalnih kantautora, obilježit će 40 godina karijere 7. ožujka u Lisinskom velikim gala koncertom na kojemu će taj "ljubavnik iz ormara" izvesti program šansone, gypsy swinga i indie akustičnog rocka Lačnog Franza, uz iznenađenje iz 1980-ih, gošću Anju Rupel s pjesmama Videosexa. "Zoranu Predinu, jednom od najznačajnijih slovenskih novovalnih kantautora, zbog njegove provokativnosti i crnohumornih tekstova, čak i najveći nesimpatizeri priznaju duhovitu autorsku izvornost i iskričavu nekonvencionalnost", stoji u najavi.

Najvećim komplimentom osobno smatra to što su ga proglasili novovalnim Arsenom Dedićem, uspoređujući ga s vrhunskim hrvatskim glazbenim virtuozom i pjesnikom s kojim je Zoran dugo godina prijateljevao i plodno surađivao, dodaje se.

U svojoj bogatoj umjetničkoj karijeri Zoran Predin objavio je 39 autorskih albuma, četiri zbirke poezije i dvije prozne knjige, knjigu anegdota “Druga žena u haremu” (2012.), i "Glavom kroz zid" (2017.), koja upravo izlazi i na hrvatskom u izdanju Frakture i prijevodu Jagne Pogačnik. Skladao je glazbu za filmove i kazalište, iskušao se u raznim glazbenim stilovima i nastupao diljem svijeta, no kako sam kaže - najbolje tek dolazi.

"Čak 39 objavljenih albuma. Više od 2000 koncerata od Maribora do Sydneya, od Zagreba do Kaira, od Tešnja do Dublina. Indie rock, gypsy swing, jazzy šansona, kantautorske balade, filmska i glazba za kazalište. Život u kombiju. Sendviči s benzinskih stanica, fileki kolodvorskih restorana i gala večere s predsjednicima država. Suradnja i druženje s kolegama. Pretjerivanja svih boja. Sve se to krije u 40-godišnjoj glazbenoj karijeri koja zaslužuje proslavu gala koncertom koji će nam predstaviti Zorana Predina u izboru najboljeg iz različitih razdoblja njegove bogate karijere. Novi aranžmani, zanimljivi i neočekivani gosti, oduševit će nas i ovu večer u Lisinskom", ističe se u najavi. Hina
REPERTOAR ĆE BITI PUN IZNENAĐENJA
“Željezni repertoar Lačnog Franza, najljepši momenti nevjerojatne suradnje s dvostrukog albuma ‘Tragovi u sjeti’ pod prstima vrhunskog pijanista Matije Dedića, toplina i razigranost gypsy swinga Damira Kukuruzovića, jednog od najboljih svjetskih django gitarista, i kao jubilarno iznenađenje na ovom zagrebačkom koncertu - uvijek zavodljiva Anja Rupel, nakon dugog vremena s pjesmama legendarnog Videosexa”, poručuju organizatori koncerta Zorana Predina.
Možda ste propustili...

JOŠ JEDNO VELIKO GLUMAČKO IME U EKRANIZACIJI SUPERPOPULARNE VIDEOIGRICE

Keanu Reeves posudit će glas Shadowu

POPULARNA SARAJEVSKA GRUPA

Zabranjeno pušenje rasplesalo Osijek

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike