Sport
AUSTRALIAN OPEN

Čilić: Bio sam izgubljen, sad se idem liječiti
Objavljeno 20. siječnja, 2019.
Prvi hrvatski reket u maratonu osmine finala poražen je od Roberta Bautiste Aguta u pet setova

Marin Čilić nije izdržao novi maraton na prvom Grand Slamu sezone. Španjolca Verdasca je u 3. kolu Australian Opena uspio slomiti, ali protiv još jednog Španjolca, Roberta Bautiste Aguta, nije išlo i najbolji hrvatski tenisač završio je svoj put na prvom ovogodišnjem turniru iz "velike četvorke".

Čilić je u Melbourne Park došao braniti finale, ali ostao je daleko od završnice. U osmini finala poražen je od Aguta sa 6:7 (6), 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 nakon tri sata i 58 minuta borbe u Margaret Court Areni.

Bautista Agut od početka 2019. igra sjajno, osvojio je naslov u Dohi, kada je usput pobijedio i Novaka Đokovića, pa je bilo jasno da Marin neće imati lagan posao. Bilo je pitanje i koliko može nakon maratona protiv Verdasca te je li koljeno fit.

- Koljeno nije najbolje, mučilo me od početka meča. Bilo je teško igrati, borio sam se koliko god sam mogao, ali znao sam da ne mogu biti na onoj pravoj razini - kazao je Marin nakon još jednog iscrpljujućeg maratona u Melbourneu.

Žalio se na koljeno, ali i čestitao Agutu na zasluženoj pobjedi.

- Bautista je igrao odlično, svaka mu čast na zasluženoj pobjedi. Bila je borba do samog kraja, šteta što nisam iskoristio prilike na početku petog seta - dodao je prvi hrvatski reket, koji je doživio drugi poraz od 30-godišnjeg Španjolca i opet u Melbourneu. Agut je i prije tri godine zaustavio Čilića na Australian Openu.

Čilić žali za propuštenim prilikama na početku petog seta, no u poraz su ga gurnule pogreške, napravio ih je čak 73.

Od prvog poena vidjelo se da će Čilić teško s Agutom. Španjolac je prvi došao do breaka i poveo sa 5:4. No Čilić je odmah vratio izgubljeno, a onda u tie-breaku uzeo set. Španjolca to nije poremetilo, zaigrao je još bolje i preuzeo dominaciju nad mečom. I okrenuo na 2:1 u setovima. No slijedio je još jedan Čilićev povratak. Breakom u desetom gemu četvrtog seta naš je tenisač odveo meč u peti set. U njemu je prvi došao do prilike za break, ali je nije iskoristio. Onda je u devetom gemu napravio nekoliko pogrešaka, Bautista Agut to je iskoristio i uzeo mu servis, potom i osigurao pobjedu te prvi put u karijeri otišao u četvrtfinale Grand Slam turnira.

- Odlučila je jedna-dvije lopte. Žao mi je, ali, ponavljam, imao sam dosta problema. Nisam znao koliko se mogu osloniti na nogu, nisam se ni mogao odgurnuti na servisu i na bekhendu, gdje bih morao trčati više. Sve u svemu, bio sam izgubljen. Što je, tu je, sada mi je najvažnije riješiti ozljedu, da sam spreman za ostatak sezone - dodao je Čilić, kojem prijeti ispadanje iz kruga deset najboljih tenisača svijeta.

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike