Crna kronika
NIJE IMAO ČIME UGASITI VATRU NA SVOJOJ KUĆI

Izgorjeli krov i dio kuće, jer je voda u selu isključena zbog gradnje vodovoda
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
KARLOVAC FERIČANAČKI - Nedjelja ujutro odnijela je krov nad glavom Čedi Tanasiću iz Karlovca Feričanačkog. Naime, u njegovoj obiteljskoj kući izbio je požar u kojem je izgorjelo kompletno krovište te dobar dio kuće:
- Sve se dogodilo prebrzo. Krenuo sam upaliti svjetlo i otići susjedu po piće te sam shvatio da nema struje. Kada je susjed otišao svojoj kući provjeriti što je sa strujom, ja sam izišao i vidio da kod vanjske svjetiljke frcaju iskre. Bilo mi je jasno da je došlo do kratkog spoja u električnoj instalaciji i možda se ništa ne bi dogodilo da sam imao vode. Naime, selo je trenutačno bez vode, jer su u tijeku radovi na vodovodu u Magadenovcu, selu pokraj nas, a struje nemam da pokrenem hidrofor – priča Čedo, kojemu je odmah u pomoć došao spomenuti susjed, pokušali su vodom iz bunara i kantom bar početi s gašenjem te su odmah pozvali vatrogasce.


- Odmah po dolasku na mjesto požara uvidjeli smo da se radi o visokom stupnju požara, a s obzirom na to da naše društvo, nažalost, raspolaže sa samo jednom cisternom, shvatili smo da ta količina vode neće biti dovoljna da ugasimo požar, pa smo pozvali u pomoć kolege iz Dolaca, Zdenaca i Čačinaca te kamion JVP-a Slatina. Krovištu nije bilo spasa, a i dobar dio kuće je, nažalost, izgorio. Srećom, nije bilo vjetra, pa nije bilo širenja vatre na obližnje kuće, a vrlo je blizu i polje na kojem su složene bale slame. Treba svakako reći da su vatrogasci spasili maksimalno koliko se moglo, dakle dvije prostorije s ulične strane koje su ostale netaknute te ljetnu kuhinju i štagalj. Izvukli smo užarenu plinsku bocu, a ostalo je već vatrena stihija uhvatila – kaže zapovjednik DVD-a Robert Orina te naglašava kako je splet okolnosti ovog požara bio složen.
- Vatra se provukla u krovište, a ono je sastavljeno od dva reda dasaka, štukature i knaufa. Požar se zavukao između dvije grede, razbuktao se ponajviše zbog toga što su štetnici navukli veće količine zapaljivog materijala kao što su kukuruzne tekunice i njihovo zapaljenje nam je zadavalo veće probleme. Na intervenciji je sudjelovalo više od 20 vatrogasaca. Intervencija je bila zahtjevna, ali iskustvo i kvalitetna taktička organizacija gašenja požara bili su ključni – zaključuje Orina. Čedin susjed Žarko Milošević nije mogao doći sebi. "Pa nevjerojatno i žalosno. Prije samo sat vremena sjedili smo i pričali u toj kući, a sada je sve otišlo u dim. Srećom, on je izašao i nije mu ništa", kaže Žarko. Vladimir Grgurić
Došlo je do kratkog spoja u električnoj instalaciji i možda se ništa ne bi dogodilo veće da je bilo vode
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike