Zdravlje
ŠITAKE GLJIVA

Pomaže kod prehlade
Objavljeno 21. siječnja, 2019.
Osim što je ukusna i lako primjenjiva, šitake gljiva je prije svega poznata kao važan dio narodne medicine kroz mnoga stoljeća. Smatra se da potječe iz Kine, gdje se u drevna vremena hrana ubirala po šumama, a i sam naziv gljive ukazuje na to: ši je vrsta hrasta (Quercus cuspidata) ispod kojeg je gljiva uobičajeno rasla. Od davnina je poznato da šitake pomaže u tretiranju prehlade, problema s visokim tlakom, srcem, debljinom te kod problema sa spolnim organima i onih prouzročenih starenjem. Tradicionalno se šitake gljive suše na suncu i takve imaju najveću vrijednost kako zbog okusa tako i zbog posebnog ljekovitog djelovanja. Pozitivno djeluju u liječenju prehlade, raka, povišenog kolesterola, žučnih kamenaca, kiselosti i čireva na želucu, dijabetesa, manjka vitamina u organizmu, anemije te uobičajenih infekcija. Prije upotrebe valja ih namočiti u vodi pola sata.J.Kn.
Možda ste propustili...

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

NUTRICIONIZAM POMOĆ U GUBITKU TEŽINE

Vlakna nas održavaju sitima i zadovoljnima

Najčitanije iz rubrike