Gastro
GLASOVI TURISTA ZA NEZABORAVAN DOŽIVLJAJ

Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju
Objavljeno 19. siječnja, 2019.

Krajem prošle godine Vina Belje osvojila su nagradu Bijeli grozd za najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju. Nagrada se dodjeljuje prema glasovima turista koji su posjetili vinarije za koje glasuju i u kojima su doživjeli vlastito nezaboravno iskustvo.

Priča o beljskim vinima počinje u vlastitim vinogradima na Banovu brdu, kroz čije pejzaže vijuga najljepša vinska cesta u Hrvatskoj, duga gotovo osam kilometara. Vidikovac na Banovu brdu okružen je milijunima trsova vinove loze i pravo je mjesto za predah i uživanje u pogledu na nepregledne hektare vinograda, baranjsku ravnicu i hrvatsko Podunavlje. Obilazak nove vinarije počinje prezentacijom u turističkom prijamnom centru, nakon čega slijedi šetnja do najsuvremenije vinarije u regiji, u kojoj nastaju Vina Belje.

Stari podrum Vina Belje, ukopan u brdo u središtu Kneževih Vinograda, prvi se put spominje davne 1526. Riječ je o najvećem i najimpozantnijem vinskom podrumu u Baranji, ali i u cijeloj regiji, koji ima tri etaže ispunjene bačvama od najboljeg slavonskog hrasta.

Vina Belje ponajprije su podrum graševine, jer je 80 posto vinograda zasađeno graševinom. Zbog lesnog tla i specifične mikroklime, koja nastaje pod utjecajem dviju velikih rijeka, Dunava i Drave, Baranja se čak smatra i pradomovinom te sorte. Također, zbog sjajnih crnih vina, bordoških sorti merlot i cabernet sauvignon, koje proizvode lokalni vinari, sama Baranja često se naziva hrvatskim Bordeauxom.

Vina Belje u svojoj ponudi obuhvaćaju sve posebnosti i prednosti Baranje i hrvatskog Podunavlja i nude vam stručne obilaske vinograda, vinarije i starog podruma te bogat izbor vina i lokalnih specijaliteta u suvenirnici i vinoteci u starom podrumu. Posebna novost je mogućnost personalizacije etiketa za posebne prigode.

Igor Mikulić
Stari podrum Vina Belje, ukopan u brdo u središtu Kneževih Vinograda, prvi se put spominje davne 1526.
Posebna novost koju nude Vina Belje mogućnost je personalizacije etiketa za posebne prigode
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

2

3