Osijek
KAKO SAM USPJELA

Sad malo ja! - to je moj stil života
Objavljeno 19. siječnja, 2019.
Odluku da promijeniš način života možeš donijeti preko noći, no za prave rezultate potrebno je, ipak, malo više. Iako sam sportašica od ranih dana, uvijek sam se borila s kilogramima. Pravilnom prehranom i svakodnevnim treninzima održavala sam tadašnju liniju. Kad sam u 21. godini rodila sina, nisam se opterećivala brzim gubitkom nakupljenih kilograma, vjerovala sam da će "otići" uz svakodnevne obveze i aktivnosti koje idu uz malu bebu. Ni uz svakodnevne šetnje, boravak po parkovima i vožnju biciklom kilogrami nisu išli dolje. Naknadno sam, uz svakodnevni boravak u prirodi, počela isprobavati različite dijete, no ubrzo sam shvatila da sve to nema smisla ako ne promijenim i način života, a ne samo prehranu.

Zaljubljenica sam u kuhanje, a po prirodi i vrlo emotivna osoba i teško se nosim s konfliktima i stresom. Sve sam svoje životne probleme rješavala u kuhinji. Nazvala bih tadašnju Anu emocionalnom jedačicom. Dugo sam dopuštala tzv. emocionalnim vampirima da me opterećuju i iscrpljuju. Volim reći kako je početkom prosinca pretprošle godine (prosinac 2017.) počelo moje vraćanje na tvorničke postavke. Ponosna sam na taj mjesec, na svoje odluke i ljude koji su bili uz mene. Tadašnja tjelesna težina (94 kg) nije negativno utjecala na moje zdravlje, bar ja to nisam osjetila, no gubitkom kilograma (ukupno 20 kg) i promjenom mentalnog sklopa, postala sam nova osoba.

Možemo se zavaravati, no fizički izgled je važan. Kako nama, tako i drugima oko nas. Važno je biti odlučan. Važna je samokontrola. Osim što u kuhinji pripremam zdravije obroke, redovito vježbam, trčim i živim na biciklu. Ipak je naš Osijek - grad bicikala. No cilj nikada ne treba biti samo gubitak kilograma, već biti zdraviji kako tijelom tako i duhom. U ovu sam godinu ušla trčeći na Novogodišnjoj utrci oko mostova. Pripremam se za Osječki Ferivi polumaraton. Želja mi je moje kazalište uključiti u B2Run projekt, a naišla sam na samo pozitivne reakcije. Za mene, koja sam se užasavala trčanja, ovo je veliki uspjeh. Uz zdravije životne navike, lakše svladavam sve privatne i poslovne izazove. Trčanje mi pomaže očistiti misli i izbaciti lošu energiju iz organizma. Volim to vrijeme koje provodim sama sa sobom. Zaljubila sam se u svoj odraz i stil života koji sada živim. Nazvala sam ga - Sad malo ja. Mnogo sam zadovoljnija samom sobom. Pozitivne promjene na meni vide moji najdraži, kao i kolege s kojima svakodnevno radim. Zaključujem to iz brojnih pohvala i komplimenata koje primam na svoj račun. Nadam se da ću svojim primjerom i valom pozitive na promjene navesti i druge.

Piše: Ana Đapić,organizator gledališta i vizualne propagande, HNK u Osijeku
Najčitanije iz rubrike