Osijek
GOSPODARSKA ZONA

Napreduje PIA Antunovac
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Proširenje Gospodarske zone Antunovac od vitalnog je značaja za općinu Antunovac. Kako doznajemo od načelnika Davora Tubanjskog, prioritet im je nastavak gradnje komunalne infrastrukture.

- Parcele su prodane u novom dijelu, čekamo odluku za sufinaciranje dijela infrastrukture s državne razine. Naime, u Zoni su već odrađeni radovi za telekomunikacije, plin, vodovod i odvodnju, a mi čekamo dio projektnog dijela u kojem se mora završiti cesta, rasvjeta i gornja odvodnja oborinskih voda. To smo prijavili na Ministarstvo gospodarstva – kaže Tubanjski, i dodaje kako im je u već postojećem dijelu Zone jako važan najveći projekt Poduzetničkog inkubatora i akceleratora Antunovac koji odlično napreduje.

Riječ je o objektu vrijednom 21 milijun kuna i najvrednijem projektu Općine Antunovac. "Gradnja se odvija prema planu, čak bih rekao da su građevinari s poslom i malo ispred planiranih rokova. Objekt mora biti gotov do kolovoza te spreman i za useljenje i za otvorenje", kaže nam Tubanjski. Poduzetnički inkubator bit će pokretač razvoja poduzetničkog okruženja u općini Antunovac sa širim područjem. Cilj je jačati regionalnu konkurentnost kroz poboljšanje dostupnosti poduzetničko poslovne infrastrukture malim i srednjim poduzetnicima. U tom će prostoru s 34 ureda mjesto za razvoj svojih poslovnih ideja naći oni koji žele realizirati svoje projektne ideje. Općini Antunovac, kao nositelju projekta, projektni partner Agencija za održivi razvoj Općine Antunovac – RODA d.o.o. za gospodarski i ruralni razvoj i poticanje poduzetništva, a u suradnji s osječkim Sveučilištem i drugim relevantnim znanstvenim i gospodarskim institucijama i ustanovama. Osim najma prostora u Inkubatoru će se pružati i specijalne usluge, odnosno provedba intenzivnih seminara i mentoriranja. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike