Crna kronika
SMRT U SREDIŠTU OSIJEKA

U udaru Clija u rasvjetni stup poginuo vozač
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Nesreća se dogodila na Vinkovačkoj cesti, u neposrednoj blizini kružnog toka na Đakovštini
OSIJEK - Dan nakon pogibije mlade vozačice u Đakovu poginulih u prometu bilo je i u Osijeku. U stravičnoj prometnoj nesreći na Vinkovačkoj cesti, u neposrednoj blizini kružnog toka na Đakovštini, poginuo je vozač, a teškoozlijeđena suvozačica prevezena je u Klinički bolnički centar Osijek. Nesreća se dogodila u petak nešto prije 14.30.Zbog još neutvrđenih razloga vozač Renaulta Clija je, krećući se Vinkovačkom prema kružnom toku, izgubio kontrolu nad upravljačem, nakon čega je sletio s ceste i snažno udario u rasvjetni stup. Vozilo se potom omotalo oko stupa, koji je djelomice i napuknuo.

Kako doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske, policija je dojavu o nesreći dobila u 14.29. Muškarac u Cliju preminuo je od teških ozljeda nedugo nakon udara u rasvjetni stup, a žena koja je s njim bila u vozilu prevezena je vozilom Hitne pomoći u KBC Osijek.

S obzirom na to da se Clio omotao oko stupa, osobe iz vozila nije bilo moguće izvući. Zbog toga su pozvani i vatrogasci, a na mjestu nesreće bilo je i nekoliko vozila Hitne pomoći. Liječnici su pomagali ozlijeđenim osobama i prije dolaska vatrogasaca, koji su dojavu o nesreći dobili u 14.28, a za samo tri minute bili su kod kružnog toka.

- Dolaskom na mjesto intervencije zatekli smo Renault Clio osječkih registracija savijen oko rasvjetnog stupa. Ondje su nas dočekali djelatnici Hitne pomoći. Odmah smo pristupili rezanju lima automobila da možemo osloboditi dvije osobe koje su bile u njemu. Hidrauličnim škarama izrezali smo krov vozila i oslobodili ženu. S obzirom na to da se radilo o specifičnoj intervenciji, nakon toga smo morali sajlama zakvačiti auto da ga odvojimo od stupa. Potom smo hidrauličnim škarama izrezali automobil da oslobodimo muškarca - rekao nam je Mato Kuna, voditelj smjene Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek. Na žalost, težina ozljeda bila je kobna za vozača, preminuo je nedugo nakon udara auta u stup.

Iako očevid do zaključenja teksta nije bio gotovo, neslužbeno doznajemo da se vozilo kretalo Vinkovačkom cestom prema kružnom toku. Izišavši iz podvožnjaka, vozač je izgubio kontrolu na dijelu ceste na kojem su i tramvajske tračnice, a potom je Clio skrenuo s ceste i zabio se u stup.

Sandra Lacić
Možda ste propustili...

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

SEDAM PROMETNIH NESREĆA S OZLIJEĐENIMA

Policija poziva na oprez, i dva djeteta ozlijeđena u sudarima

Najčitanije iz rubrike