Mozaik
GRUPA BANG BANG NASTUPA U TVORNICI

Pokazat ćemo žešći zvuk koji tinja u svima nama!
Objavljeno 19. siječnja, 2019.

Ulazeći u sedmu godinu postojanja, grupa Bang Bang konačno stiže u zagrebačku Tvornicu kulture gdje će 1. ožujka održati prvi samostalni koncert!

Od 2012. godine, kada je bend osnovan, mnogi izvanredni glazbeni trenutci obilježili su mu postojanje, a kako sedma godina slovi kao "presudna", bangbangovci su je odlučili proslaviti - na veliko! Koncert u Tvornici logičan je slijed te zagrebačke šestorke koja je do danas nanizala mnoge hitove, brojne nagrade, ali i poneku kontroverzu. Grupa Bang Bang službeno i spontano okupila se u jesen 2012. godine. U nešto više od šest godina djelovanja bend je objavio 11 singlova i spotova kojima osvaja radijske i TV postaje, bilježi visoke pozicije na nacionalnim top-listama te velik interes publike.

Band iza sebe ima album "Bez obzira na sve", koji je donio uspješne singlove poput "Imam", "Nešto me pogodilo", "Negdje na cesti", a za pjesmu "Prijezir" dobio je drugu nagradu žirija na festivalu Šibenske šansone. Nagrada za najbolji mladi bend na dodjeli Mega Muzika Awards te nagrada za album godine emisije Drugog programa HR-a Music Pub Zlatka Turkalja, koja okuplja top-liste svih centara Hrvatskog radija, obilježile su 2015. godinu, no najviše pozornosti javnosti privukle su četiri nominacija, a potom i pobjeda u kategoriji Novi izvođač godine za glazbenu nagradu Porin.

Kontroverzni dio njihove karijere tada donosi podijeljene reakcije kritičara jer Bang Bang u trenutku dodjele nagrade za Novog izvođača još nije imao izdan album, a konkurenciju su im činili izvrsni bendovi poput M.O.R.T-a i Jonathana. No pobjedom, izdavanjem albuma, potom novim pjesmama, odličnim rezultatima, suradnjama poput one sa Sašom Antićem iz TBF-a i brojnim koncertima Bang Bang pokazuje da cilja visoko i od svog puta ne odustaje, a brojne reakcije glazbenih novinara i publike potvrđuju mu da ima uspješne reference za dvoboj protiv bezidejnosti estrade. Oni su jedan od onih bendova koji je već u više navrata pokazao kako se može odlično nositi u različitim glazbenim atmosferama. Nebitno je li u pitanju žešći zvuk, pop-pjesma ili cover, Bang Bang samouvjereno vlada pozornicom i mikrofonom, što će i dokazati 1. ožujka u Tvornici kulture.

- U Tvornici ćemo pokazati onaj žešći zvuk koji tinja u svima nama, i namjeravamo biti glasni! Uz naše najpoznatije pjesme pop-rock zvuka, ovaj koncert bih najbolje opisala sloganom - očekujte neočekivano - jer vjerujemo da ćemo mnoge iznenaditi kad nas čuju uživo i to u nama genijalnom prostoru Tvornice kulture - izjavila je pjevačica Bang Banga Lara Antić Prskalo u povodu najave koncerta.

Album "Bez obzira na sve" možete kupiti na svim prodajnim mjestima i web shopu Croatia Recordsa te na servisima Deezer, Amazon, iTunes i Spotify. T.K.
Oni su jedan od onih bendova koji je pokazao kako se može nositi u različitim glazbenim atmosferama
ULAZNICE U PRODAJI
Ulaznice za koncert grupe Bang Bang su već u prodaji po cijeni od 40 kuna u pretprodaji na svim prodajnim mjestima te online putem sustava Entrio.hr, dok će na dan koncerta iznositi 50 kuna. Svakako u svoje kalendare zabilježite 1. ožujka za prvi veliki samostalni koncert Bang Banga. Prvi se pamti, a iako je obilježen brojkom sedam ova sedmica je u slučaju ove ekipe sretna.
Najčitanije iz rubrike