Kultura
TALIJANSKE KANCONE I KLASICI S POPULARNIM PJESMAMA U LISINSKOM

Mužek priprema repertoar za pamćenje
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
ZAGREB

Hrvatski proslavljeni i nagrađivani lirski tenor Tomislav Mužek priprema za 8. travnja repertoar koji istinski ljubitelji glazbe ne smiju propustiti! Oni koji su već slušali Mužek & Trio znaju da mogu očekivati neobičan spoj talijanskih kancona i klasike s popularnim pjesmama. Bit će tu hitova Erica Claptona, Stinga, Arsena Dedića i drugih, ali i klasičnih izvedbi Chitarre Romane i drugih kancona, u posebnom aranžmanu, a u planu su i gosti iznenađenja.

Trio čine: Miroslav Lesić - gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj. Višestruko nominiran i okrunjen nagradama Porin i Status; istaknuti član HRT banda Nikše Bratoša te suradnik brojnih zvijezda domaće i inozemne pop/rock scene; Tomislav Modrić - pijanist, prof. klavira, producent, skladatelj i aranžer. Također je višestruko nominiran za glazbenu nagradu Porin te je kao dio producentskog tima dobitnik nagrade Golden rose u Luzernu 2007.; suradnik je brojnih hrvatskih i inozemnih izvođača; Mladen Kosovec - harmonikaš i klarinetist, član ansambla Tango Appassionato, koji slušatelje odvodi u čaroban svijet tanga, čardaša i romanse.
Koncert je i promocija albuma snimljenog na sceni HNK-a početkom godine. U prvom dijelu programa je izbor talijanskih kancona, a drugi je posvećen istraživanju glazbe koju privatno slušaju i vole. Odabranih 15 skladbi su objavljene na albumu Mužek&Trio Live in HNK. N.Vek.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U NASTAVKU USPJEŠNOG ART TJEDNA

Izložba u povodu 25 godina postojanja vinkovačkog HDLU-a

2

U MRAMORNOJ DVORANI GRADSKOG MUZEJA VUKOVAR

Koncertni ciklus Eltz: Duo Eolian

3

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente