Sport
MALONOGOMETNI TURNIR AKADEMIJE SVETI PATRIK

Prvi veliki pehar ostao u Županji
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Entuzijasti futsala iz Županje su 2015. godine osnovali Futsal akademiju pod imenom Sveti Patrik koja okuplja mlade igrače iz cijelog županjskog kraja. Akademija postoji samo par godina, a već je stekla golemu popularnost među mladim Županjcima te je rado viđen gost na domaćim, ali i inozemnim malonogometnim turnirima. Igrao je tako Sveti Patrik diljem Europe, u Belgiji, Francuskoj, Austriji, BiH... Županjci uspješnu suradnju imaju s prvoligašem Split Tommyjem i MNK Klancem iz Brčko distrikta (BiH).

Futsal Akademija Sveti Patrik Županja tijekom ovih školskih praznika organizirala je turnir za mlađe uzraste, za igrače 2006. i 2007. godišta. Igrale su ekipe MNK Aurelia Vinkovci, NK Radnički Županja, NK Borac Drenovci, Delte i Sveti Patrik iz Županje, a nakon zanimljivih utakmica, pobjednički pokal ostao je u rukama domaćina.

U prednatjecanju Sveti Patrik je pobijedio Borac s 2:0, zatim Deltu s 2:1 i Radnički s uvjerljivih 5:2. Doživjeli su domaći malonogometaši i poraz od FC-a Aurelije s 2:1. No u skupini su bili prvi, a potom su u polufinalu s 2:0 bili bolji od Radničkog. U finalu ih je dočekala vinkovačka Aurelija s kojom su u osnovnom dijelu utakmice igrali bez pogodaka. O pobjedniku su odlučivali šesterci, u toj lutriji Sveti Patrik (Ognjanović, Jakobović, Iličić, Besek, Lišić, Dominković, Spajić, Kobaš, Ćurković, Jurilj) bio je uspješniji i slavio s 2:1.

KONAČNI POREDAK: 1. Sveti Patrik, 2. MNK Aurelia, 3. Delte, 4. Radnički, 5. Borac. Pokal za fair-play momčad zaslužio je Radnički, za najuspješnijeg igrača turnira proglašen je David Dominković (FA Sveti Patrik), Mihael Matić (NK Borac Drenovci) najbolji je vratar, a Juro Martić (Delte) strijelac.
S. Bogutovac
Možda ste propustili...

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA

Bez pobjednika u Vukovaru i Vinkovcima

Najčitanije iz rubrike