Mozaik
20. ZIMSKO SPREMANJE U ANTINU

Crkveno zimsko ruvo tema jubilarnog Zimskog spremanja
Objavljeno 17. siječnja, 2019.

Kulturno-umjetničko društvo "Lela i Vladimir Matanović" Antin organizatori su 20. Zimskog spremanja, revije cura, snaša i momaka Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema.

Zimsko spremanje natjecateljska je priredba kojoj je glavni cilj očuvanje tradicijskog odijevanja, načina života i običaja naših predaka. Ove godine tema je crkveno zimsko ruvo. Osim natjecatelja na priredbi ćete moći vidjeti i nekoliko pjevačkih skupina, koje će izvesti tradicijske pjesme kraja, te se zabaviti uz cjelovečernji program.

Na priredbi će u natjecateljskom dijelu nastupiti snaše: Jasminka Mihalj (Velika Kopanica), Anita Đipanov-Marijanović (Baški Monoštor, Vojvodina), Željka Nemet (Đakovo, nošnja iz Starih Perkovaca), Marta Gorjanac (Bački Breg, Vojvodina), Dijana Janečić (Voćin), Ivana Vučevac Mrkonić (Prkovci) i Marija Birtić (Velika Kopanica).

Svake godine predstavljaju se i momci, a ove se godine natječu: Danijel Kolarević (Stari Mikanovci), Dario Novoselac (Strošinci), David Ferić (Novi Perkovci), Milorad Stojnić (Bački Breg, Vojvodina), Matej Eror (Kaniža), Miroslav Šarić (Našice, nošnja Feričanci), David Francuz (Bački Monoštor, Vojvodina), a na kraju se u kategoriji djevojaka natječu: Marta Nikolić (Andrijaševci), Marija Lučić (Sikirevci), Melani Nikolić (Donje Novo Selo), Ena Fligić (Slobodnica), Marina Gregić (Vuka) i Marija Ferić (Novi Perkovci).

U kulturno-umjetničkom programu na jubilarnom Zimskom spremanju u Antinu nastupit će Tamburaški sastav Zvona, Muška pjevačka skupina Paorija Tordinci, Ženska pjevačka skupina Tkanica Vinkovci, KUD Žeravac iz Slavonskog Broda, KUD Perkovčani, a održat će se i posebna revija Tomice Ergotića iz Velike Kopanice.

Zimsko spremanje u Antinu održat će se 19. siječnja u grijanom šatoru s početkom u 19 sati, a glazbeni gost večeri je popularni Krunoslav Kićo Slabinac. M.Kokaj
SVE JE TEŽE ODABRATI ONE NAJBOLJE
Prosudbeno povjerenstvo 20. Zimskog spremanja u Antinu ovo godine čine: predsjednik Danijel Šota, umjetnički voditelj Folklornog ansambla “Lisinski” Vinkovci te članovi Eva Papratović iz Turističke zajednice grada Osijeka i vlč. Mato Knežević, župnik Župe sv. Franje Asiškog iz Gradišta. Iz godine u godine sve je teže odabrati natjecatelje koji su se najbolje predstavili na Zimskom spremanju u Antinu, a ocjenjuje se niz segmenta, koji u konačnici daju ukupnu ocjenu za pojedinog natjecatelja na Zimskom spremanju.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U POŽEGI OD 29. KOLOVOZA DO 1. RUJNA

Jubilarni 50. Aurea Fest donosi
bogat glazbeni program

2

FESTIVAL DOKUMENTARNOG ROCK-FILMA U VINKOVCIMA

Film ‘’Boom! A Film about the Sonics’’ otvorio DORF

3

DVODNEVNI DOGAĐAJ 22. I 23. STUDENOGA

Dubioza Kolektiv headliner zadnjeg Pozitivnog koncerta