Mozaik
20. ZIMSKO SPREMANJE U ANTINU

Crkveno zimsko ruvo tema jubilarnog Zimskog spremanja
Objavljeno 17. siječnja, 2019.

Kulturno-umjetničko društvo "Lela i Vladimir Matanović" Antin organizatori su 20. Zimskog spremanja, revije cura, snaša i momaka Slavonije, Baranje i zapadnog Srijema.

Zimsko spremanje natjecateljska je priredba kojoj je glavni cilj očuvanje tradicijskog odijevanja, načina života i običaja naših predaka. Ove godine tema je crkveno zimsko ruvo. Osim natjecatelja na priredbi ćete moći vidjeti i nekoliko pjevačkih skupina, koje će izvesti tradicijske pjesme kraja, te se zabaviti uz cjelovečernji program.

Na priredbi će u natjecateljskom dijelu nastupiti snaše: Jasminka Mihalj (Velika Kopanica), Anita Đipanov-Marijanović (Baški Monoštor, Vojvodina), Željka Nemet (Đakovo, nošnja iz Starih Perkovaca), Marta Gorjanac (Bački Breg, Vojvodina), Dijana Janečić (Voćin), Ivana Vučevac Mrkonić (Prkovci) i Marija Birtić (Velika Kopanica).

Svake godine predstavljaju se i momci, a ove se godine natječu: Danijel Kolarević (Stari Mikanovci), Dario Novoselac (Strošinci), David Ferić (Novi Perkovci), Milorad Stojnić (Bački Breg, Vojvodina), Matej Eror (Kaniža), Miroslav Šarić (Našice, nošnja Feričanci), David Francuz (Bački Monoštor, Vojvodina), a na kraju se u kategoriji djevojaka natječu: Marta Nikolić (Andrijaševci), Marija Lučić (Sikirevci), Melani Nikolić (Donje Novo Selo), Ena Fligić (Slobodnica), Marina Gregić (Vuka) i Marija Ferić (Novi Perkovci).

U kulturno-umjetničkom programu na jubilarnom Zimskom spremanju u Antinu nastupit će Tamburaški sastav Zvona, Muška pjevačka skupina Paorija Tordinci, Ženska pjevačka skupina Tkanica Vinkovci, KUD Žeravac iz Slavonskog Broda, KUD Perkovčani, a održat će se i posebna revija Tomice Ergotića iz Velike Kopanice.

Zimsko spremanje u Antinu održat će se 19. siječnja u grijanom šatoru s početkom u 19 sati, a glazbeni gost večeri je popularni Krunoslav Kićo Slabinac. M.Kokaj
SVE JE TEŽE ODABRATI ONE NAJBOLJE
Prosudbeno povjerenstvo 20. Zimskog spremanja u Antinu ovo godine čine: predsjednik Danijel Šota, umjetnički voditelj Folklornog ansambla “Lisinski” Vinkovci te članovi Eva Papratović iz Turističke zajednice grada Osijeka i vlč. Mato Knežević, župnik Župe sv. Franje Asiškog iz Gradišta. Iz godine u godine sve je teže odabrati natjecatelje koji su se najbolje predstavili na Zimskom spremanju u Antinu, a ocjenjuje se niz segmenta, koji u konačnici daju ukupnu ocjenu za pojedinog natjecatelja na Zimskom spremanju.
Možda ste propustili...

OSJEČKI GLAZBENIK IMA NOVU PJESMU

Shomyjev spot “Ludo laže” stiže 10. veljače

NAGRADA ZA NAJBOLJI EUROPSKI NEZAVISNI ALBUM GODINE

The Strange nominirani za Impalu

OČEKUJE PETO DIJETE?

Heidi Klum je trudna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“DON’T STOP ME NOW” GRUPE QUEEN

Najpozitivnija pjesma svih vremena

2

OČEKUJE PETO DIJETE?

Heidi Klum je trudna

3

ADRIJANA BAKOVIĆ OSJEČKA PJEVAČICA

Meni je melodija osobno najvažnija stavka pjesme