Osijek
IAKO SU BLAGDANI DALEKO IZA NAS

Božićna drvca odlažu i u drugoj polovini siječnja
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Iako se nalazimo u drugoj polovini siječnja, na gradskim ulicama i dalje se mogu primijetiti odložena božićna drvca, unatoč tome što su ih djelatnici Unikoma počeli prikupljati odmah nakon blagdana Sveta tri kralja.

Kao i svake godine, najveći dio posla oko prikupljanja odradi se u prva dva tjedna nakon spomenutog blagdana. Međutim nerijetko božićna drvca možemo primijetiti na ulicama i krajem siječnja. Rukovoditelj Radne jedinice Čistoća Stevo Anetić kaže kako će tako vjerojatno biti i ove godine.

- Problem je što kroz istu ulicu moramo prolaziti više puta, nekada i tri ili četiri puta. Jedan dan pokupimo sva drvca, a sutra se pojave nova. Najviše posla je u dva tjedna nakon Sveta tri kralja. Za sada nema nekih problema, a građani uglavnom drvca odlažu na lokacijama koje smo predvidjeli i uz posude za otpad kod objekata kolektivnog stanovanja - kaže Anetić i dodaje:

- Neka građani koji nisu u mogućnosti odvesti drvca na za to predviđene lokacije drvca ostave ispred svojih kuća, a mi ćemo ih najkasnije u roku od nekoliko dana ukloniti.

Prikupljena drvca odvoze se u dvorište Radne jedinice Zelenilo u Trpimirovoj ulici gdje se sjeckaju i koriste za kompost. Za prikupljanje drvaca angažirano je više vozila, prema potrebi, a inicijalno prikupljanje obavlja se velikim kamionom, a prikupljanje naknadno odbačenih drvaca obavlja se manjim vozilima.

Inače, lokacije za odlaganje drvaca su: reciklažno dvorište Zeleni otok na Jugu 2, GČ Retfala (Ulica Ljudevita Posavskog, parkiralište pokraj tržnice), MO Višnjevac (park), GČ Donji grad (Vijenac Murse, Zeleno polje - kod okretišta tramvaja), GČ Novi grad (Sjenjak - kod robne kuće i kod Studentskog doma), GČ Tvrđa (Vijenac Ivana Meštrovića - kod NTL-a i "četverolista"), GČ Industrijska četvrt (Bosutsko naselje - kod samoposluge NTL), GČ Jug 2 (kod Konzuma i kod OŠ Tin Ujević). Stanari kolektivnog stanovanja mogu svoja božićna drvca odložiti i pokraj posuda za kolektivni otpad.
I. Alilović
Najveći dio posla oko prikupljanja božićnih drvaca odradi se u prva dva tjedna nakon blagdana Sveta tri kralja
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike