Osijek
VINOGRADARI SLAVONIJE I BARANJE OBILJEŽAVAJU SVOJ BLAGDAN

Na Vinkovo u Erdut, Dalj i Belje
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Nadolazeći vikend vinogradari obilježavaju početak prvih radova na trsju, a obilježavanje svetog Vinka prigoda je da pozovu prijatelje na blagoslov vinograda i svečanost Vinkova.

Tako već danas, 18. siječnja, u Erdutskim vinogradima počinje druženje u 13 sati na plantaži Erdut. Hrvoje Pavić navodi da slave na otvorenom pa vinoljupcima savjetuje da se odjenu toplije. "U 13 sati je na plantaži Erdut kušanje vina i ražanj, a blagoslov trsova je u 14 sati. U 14.30 počinje natjecanje u rezidbi vinove loze, a predviđamo druženje do 17 sati", kaže Pavić.

Već sljedećeg dana, u subotu, 19. siječnja, Vinkovo se obilježava u još tri vinarije, i to u 12 sati u Vinariji Brzica i u Vinariji Siber (Erdut) te u Vinariji Jasne Antunović Turk u Dalju. Ivo Brzica kaže kako su spremni dočekati goste s izvrsnim mladim vinima, kao i s vinima koja su odležala, a ni gastronomskih užitaka neće nedostajati - te tri vinarije oduvijek su pravi domaćini. Ivo Brzica najavljuje i i nezaobilazne tamburaše.

Svi zajedno pozivaju sve drage prijatelje, poslovne partnere i vinoljupce da zajedno proslave Vinkovo. Na blagdan sv. Vinka, kaže Jasna Antunović, zabavit ćemo se uz tamburaše, vinogradarski roštilj, grah iz kotlića te, naravno, uz odlično vino.

U vinariji Belje Vinkovo se obilježava 22. siječnja, a voditelj prodaje Tomislav Prekl kaže da svetkovina počinje u 12 sati u novoj vinariji na Banovu Brdu. D. Pejić
Možda ste propustili...

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

Najčitanije iz rubrike