Sport
BORNA ĆORIĆ NAKON PLASMANA U 3. KOLO AUSTRALIAN OPENA

I ja sam iznenađen kako ovdje napokon dobro igram
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Hrvatski tenisači bili su polovično uspješni u četvrtak u susretima 2. kola prvog Grand Slama sezone. Borna Ćorić lako je preskočio drugu prepreku, a Ivo Karlović nakon maratona od gotovo četiri sata završio je svoj nastup u Melbourne Parku.


Borna se u 3. kolo plasirao pobjedom od 6:4, 6:3, 6:4 nad 38. tenisačem svijeta, Mađarom Martonom Fuscovicsom. Iako je 12. na svijetu, Borna je prvi put u trećem kolu Australian Opena, prije 2019. nikada nije prošao ni prvo kolo.


- Ove sam godine stvarno dobro krenuo u Melbourneu. Odigrao sam super oba meča, moram priznati da sam i ja malo iznenađen, jer ovdje nikad nisam dobio meč. Četiri sam puta gubio u prvim kolima, uvijek se mučio, ali ovo je sada stvarno dobro. Prezadovoljan sam - kazao je Borna nakon pobjede nad Mađarom.


Na pitanje što se promijenilo i zašo ove godine pobjeđuje, Borna je jednostavno odgovorio "pa bolji sam igrač nego prije 12 ili više mjeseci".


- Bolji sam, ali i puno zreliji. Uz to, puno bolje sam se pripremio, došao sam u Melbourne 12 dana prije turnira, što je puno pomoglo. Prije me je uvijek mučio jet-leg, ovaj put nije bilo problema. Cijeli pristup je drukčiji nego prijašnjih godina, nisam igrao ni jedan turnir na otvaranju sezone, samo sam trenirao, potom odigrao jednu ekshibiciju, pa onda opet treninzi.


Fucsovics je vrlo dobar tenisač, ali protiv Borne nije imao prilike puno pokazati.


- Meč je bio dobar, nije on loš, ali danas sam jednostavno bio nezaustavljiv. Igrao sam agresivno od početka do kraja, dobro servirao i reternirao i on to nije mogao izdržati. Po meni, igram najbolji tenis u životu - poručio je Ćorić iz Melbourne Parka, gdje će se u 3. kolu sastati sa srpskim tenisačem Filipom Krajinovićem.


Na žalost, u glavnom ždrijebu australskog Grand Slama više ne "živi" Ivo Karlović. S 39 godina bio je najstariji igrač u 2. kolu Australian Opena još od 1978., no dalje od toga nije mogao. Nakon maratona koji je trajao tri sata i 52 minute poražen je od Japanca Keija Nishikorija sa 6:3, 7:6 (6), 5:7, 5:7, 7:6 (7). Karlović je u pet setova ispalio čak 59 as-servisa, ali na kraju ni to nije pomoglo. Osmi tenisač svijeta Nishikori prvo je ispustio vodstvo od 2:0 u setovima, ali se vratio u petoj dionici i bolje odigrao ključne poene te zasluženo otišao u 3. kolo. I. Liović
Ivana Liović
Kod 4:4 u petom setu Karlović je imao tri break lopte, ali, na žalost, ni jednu nije iskoristio
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike