Sport
ZAVRŠILO TENISKO DVORANSKO PRVENSTVO U OSIJEKU

Dora i Duje najbolji na Zelenom polju
Objavljeno 17. siječnja, 2019.

Početkom godine termini u kalendaru Hrvatskog teniskog saveza tradicionalno su rezervireani za dvoranska prvenstva države u mlađim kategorijama. Nakon što je završilo ono do 14 godina u Zagrebu, naše teniske nade okupile su se u Osijeku.

U dvorani Olimpije na Zelenom polju pet dana igralo se Prvenstvo Hrvatske za tenisačice i tenisače do 12 godina, i u singlu i u paru. A Osijek su najzadovoljniji napustili Dora Biondić (Opatija) i Duje Markovina (TK Split 1950), koji su se okitili naslovom državnih prvaka u uzrastu do 12 godina. I to ne samo u pojedinačnoj nego i u konkurenciji parova.

Na prvenstvu u organizaciji TK Olimpija Duje je opravdao status prvog nositelja i kući ponio pobjednički pokal, nakon što je u vrlo zanimljivom finalu pobijedio drugopostavljenog Antona Stipetića iz Ogulina sa 6:2, 1:6, 6:2. Markovina je na prvenstvu ispustio samo jedan set, i to onaj u finalnom susretu.

Dora Biondić je kao druga nositeljica predvodila donji dio ždrijeba, sjajno je odradila cijeli turnir i postala dvoranska prvakinja Hrvatske. U finalu je slavila protiv Lucije Rastočić (Zagi Zagreb), i to nakon jako dobre igre i tri zanimljiva seta, sa 3:6, 7:6 (4), 6:0. Finalni meč bio je i njezin najzahtjevniji ispit u Osijeku, jer je do završnice ostvarila četiri lake pobjede (Ema Šantić, Karla Bakalar, Petra Škokić i Sofija Ćorić), bez izgubljenog seta. Inače, prva nositeljica Prvenstva Hrvatske Dora Mišković rano se oprostila od turnira, zbog ozljede je morala predati meč 2. kola.

Inače, i Markovina i Biondić su u Osijeku stigli do dvostrukog trijumfa, prije pobjedničkih pokala u singlu osvojili su one u konkurenciji parova - Duje igrajući s Noom Levakom (Franjo Punčec), a Dora sa svojom imenjakinjom, Dorom Mišković (Vulpes).

Na Olimpiji je bilo i brojno društvo iz Slavonije i Baranje, boje TK Vinkovci branili su Karlo Brkić i Jakov Rimac, domaću Olimpiju predstavljao je Jakov Wagner, Đakovo je imalo jake snage u Anji Belvanović, Ivanu Luki Taviću i Jakovu Tomiću, Dea Dunković i Fabian Đitko su iz TK Osijek, a Lea Garić, Ivona Riđan te Mirko i Dominik Škrinjar iz Slavonskog Broda. Ema Šantić je pak predstavljala virovitički Didon. Na žalost, nitko od njih nije stigao do same završnice, najuspješnija je bila Anja Belvanović, koja je igrala u četvrtfinalu, no dalje od toga nije išlo jer naletjela je na raspoloženu Luciju Rastočić. I. Liović

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana