Regija
IN MEMORIAM

Preminuo Radoslav Jurić
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
VALPOVO


U 65. godini nakon teške bolesti u Valpovu u srijedu je preminuo Radoslav Jurić – bivši gradonačelnik i dogradonačelnik Valpova, dugogodišnji predsjednik Gradskog vijeća Valpova, ravnatelj Osnovne škole Matije Petra Katančića Valpovo, nastavnik, odgojitelj, trener, društveni djelatnik...


Rođen je 13. srpnja 1953. u Osmanlijama na Kupresu, a osnovnu školu, kao i gimnaziju, završio je u Valpovu, diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Osijeku. Karijeru je započeo u školi u Bizovcu, 1980. je nastavio u školi u Valpovu kao nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture. Tijekom radnog staža u školi Valpovo obavljao je funkciju predsjednika Radničkog savjeta i predsjednika sindikalne podružnice, bavio se trenerskim pozivom, a volonterski je obnašao i brojne druge funkcije. Godine 1991. postaje ravnatelj i tu je funkciju obnašao sve do 2004.
Kao član HDZ-a na prvim izborima 1993. godine izabran je za predsjednika Gradskog vijeća sve do 1997. Od tada pa do 2001. bio je na dužnosti zamjenika gradonačelnika, a nakon toga do 2004. ponovo je bio predsjednik Gradskog vijeća. Tada preuzima funkciju gradonačelnika koju je obnašao do 2007. Posljednji ispraćaj Radoslava Jurića bit će u petak, 18. siječnja, u 14 sati na Gradskom groblju Valpovo.L.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike