Novosti
“ČISTKA” U VRHU HSS-A

Beljak suspendirao Zvonka Pongraca
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Nakon članka objavljenog u Glasu Slavonije, u četvrtak, u kojemu je Zvonko Pongrac, predsjednik Županijskog odbora HSS-a Osječko-baranjske županije i Regije Slavonija, javno otkrio probleme u vodstvu Hrvatske seljačke stranke i prozvao Krešu Beljaka za "autokratsko vođenje stranke", ekskluzivno doznajemo kako mu predsjednik HSS-a naposljetku nije ostao dužan. Naime, upravo je 17. siječnja Zvonko Pongrac službeno suspendiran sa svih funkcija u HSS-u, nakon 20 godina djelovanja u stranci.

- Iskreno, drugačiji ishod nisam niti očekivao, jer "ljubav" između Kreše Beljaka i mene ne postoji od samih početaka. Ovim potezom samo je dokazano kako su počele padati glave u vrhu HSS-a, jer je, koliko mi je poznato, uz mene su suspendirana i nekolicina drugih članova, uključujući i kolegu Marka Petrovića, predsjednika ŽO HSS-a Vukovarsko-srijemske županije, koji je na prošlotjednoj sjednici Glavnog odbora izravno zatražio ostavku Kreše Beljaka - otkriva Zvonko Pongrac, naglašavajući kako su u četvrtak većinom suspendirani Beljakovi neistomišljenici. Kako bi nastavio političko djelovanje Pongrac ističe da čeka tijela stranke da donesu krajnju odluku, ali vjeruje kako su suspenzije došle u "pravo vrijeme", netom prije sljedeće Glavne skupštine HSS-a, koja se treba održati 9. veljače, u Zagrebu.

- Sve se poduzelo kako ja i ostali pobunjeni Slavonci ne bismo sudjelovali na nadolazećoj skupštini gdje Beljak zasigurno želi da sve prođe u najboljem redu i bez protesta. Iako je teško prognozirati, u protivnom bi mi vjerojatno uspjeli "povući" i ostale članove protiv Beljaka, jer samo ŽO Osječko-baranjska HSS-a, u Glavnoj skupštini ima 38 delegata - napominje Pongrac, ukazujući kako će o njegovoj suspenziji uskoro biti još riječi, kada tijela stranke donesu odluku.

"Za kraj poručujem Beljaku samo da se pridržava Istanbulske konvencije", pomalo nejasno zaključuje Zvonko Pongrac. Predsjednik HSS-a u četvrtak je potpisao sporazum o suradnji u Amsterdamskoj koaliciji, u sklopu koje će na izborima za Europski parlament osobno biti na 11. mjestu, dok će HSS biti na četvrtom mjestu zajedničke liste. M.Mandić
Možda ste propustili...

IDEJU PODRŽAVAJU RIJEKE PRAVDE, MOŽEMO, IDS...

Za antikorupcijsku većinu 57 zastupnika

BRAČNI PAR RASPUDIĆ NAVODNO NAPUSTIO STRANKU

Sastavljanje lista za europske izbore izazvalo raskol u Mostu?