Tehno
BOSCH

Vodeća tvrtka za internet stvari
Objavljeno 18. siječnja, 2019.
Od konceptnog shuttlea koji omogućuje pristupačnost nove mobilnosti, preko povezanih hladnjaka koji daju savjete o pohrani hrane, do pametnih kosilica za travu koje uče koseći – spektar je rješenja koja Bosch predstavlja na najvećem svjetskom sajmu komercijalne elektronike. „Bosch je rano prepoznao ogromne mogućnosti interneta stvari. Aktivno oblikujemo povezani svijet već gotovo deset godina”, rekao je član Boscheva upravnog odbora, dr. Markus Heyn. S pomoću vlastita IoT oblaka tvrtka je već provela u djelo više od 270 projekata u područjima kao što su mobilnost, pametni domovi, pametni gradovi i poljoprivreda. Broj senzora i uređaja povezanih s pomoću Boscheve platforme IoT Suite prošle se godine povećao za gotovo 40 %.

„Moći ćemo najbolje ostvariti potencijal interneta stvari ako ga kombiniramo s umjetnom inteligencijom te ako paralelno unaprjeđujemo svoje aktivnosti u području IoT-a i UI-ja”, rekao je Heyn. Prema njegovu gledištu, ta se dva područja međusobno dopunjuju. Ovdje Heyn spominje primjer otkrivanja vatre videonadzorom: uporabom inteligentne analize slike sigurnosne kamere mogu otkrili vatru u roku od nekoliko sekundi, čak i prije nego što senzori sustava otkriju vrućinu i dim.

Na sajmu CES tvrtka predstavlja novu funkciju za hladnjake s pristupom internetu koja može prepoznati vrste hrane i pružiti preporuke o pohrani. Unutarnja kamera automatski prepoznaje oko 60 vrsta voća i povrća te preko aplikacije predlaže idealno mjesto za njihovu pohranu. Slijedom toga, hrana se pohranjuje na najbolji mogući način, duže zadržava svježinu i ne morate je često bacati.M.R.

Jasminka Knežević
Tvrtka predstavlja novu funkciju za hladnjake s pristupom internetu koja može prepoznati vrste hrane
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike