Sport
RADNIČKI IZ MECA NAJUSPJEŠNIJI SPORTSKI KOLEKTIV BARANJE

Priznanje nije slučajno došlo, nagrađen je rad
Objavljeno 17. siječnja, 2019.

Iz terceta baranjskih predstavnika u natjecanju Međužupanijske slavonsko-baranjske lige, najbolje su plasirani nogometaši Radničkog iz Meca. U konkurenciji 14 klubova, nakon 13 jesenskih kola zauzimaju četvrto mjesto, praktički granično, koje sljedeće sezone donosi hijerarhijski iskorak.

Nastavak je to trenda uspona jer je klub iz Meca prošle sezone bio prvak osječko-baranjske prve lige i kvalifikacijama je stekao državni četvrtoligaški status, najviši u povijesti kluba. Zbog tih uspjeha prepoznati su u regiji, tako da su prošloga tjedna, u relevantnom izboru, bili izabrani za najbolji sportski kolektiv Baranje u 2018. godini. Posljedica je to višegodišnjega trenda stabilnosti i uređenosti kluba, čiji su čelnici za trenera angažirali provjerenog Osječanina Marija Amidžića s kojim su ostvarili aktualni doseg.

- Novo natjecanje i nešto oslabljeni igrački kadar, jer je otišao iskusni vratar i stožerni član momčadi Davor Burcsa, donio je pregršt upitnika naših mogućnosti u jačem okruženju. Znao sam, međutim, da raspolažem kvalitetnim igračkim kadrom koji je usvojio moje metode rada, što se pretočilo na vrlo dobre rezultate na travnjaku. Nanizali smo devet utakmica bez poraza te dulje vrijeme držali vrh redoslijeda, ali izostanak širine i pad koncentracije koštao nas je u samoj završnici sva tri jesenska poraza, tako da prezimljavamo na četvrtom mjestu. Zadovoljavajuće, posebice jer nismo imali (pre)visoko postavljenu letvicu osim kvalitetno i dostojno predstavljati klub, odnosno mjesto u kojemu su osigurani primjereni radni uvjeti - u dahu je Amidžić elaborirao prvi dio sezone. Odmah, praktički, počevši razmišljati o nastavku za koji je početak priprema predvidio 24. siječnja.

- Budući da dolazi uvjetni prijelazni rok, teško je predvidjeti koga ćemo moći angažirati kao pojačanje, ali i za proširenje konkurencije u momčadi koja, inače, zadovoljava kriterije, odnosno potrebe aktualnog natjecanja. Iz nje nitko nije izrazio želju za odlaskom, tako da uz dva ili tri prava osvježenja možemo nastaviti dosadašnji trend. Olakotna je okolnost što nemamo imperativ, ali kako volimo pobjeđivati, tada su nam pogledi usmjereni prema vrhu tablice. Spremni smo za zahtjevnije buduće borbe - optimistički je zaključio trener s osječkom adresom s koje bi rado preselio neke igrače u Mece.D. Lekšan
Mario Amidžić

trener Radničkog

Dokazali smo da možemo parirati svima pa stoga ne vidim razloga da tako ne bude i u proljetnom dijelu prvenstva u kojem bi, uz malo sreće, trebali zadržati sadašnju poziciju na tablici ili biti još bolji
Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike