Sport
RK OSIJEK

Vratili se Šošić i Šimatić, nije bilo odlazaka
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Imamo dovoljno prostora i vjerujem da ćemo to u nastavku sezone i pokazati, kaže trener RK-a Osijek

Svjetsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj, na kojemu naravno sudjeluje i hrvatska reprezentacija, razlog je već uobičajene stanke u domaćim natjecanjima u muškoj konkurenciji. Tako su i rukometaši Osijeka, članovi Prve HRL Sjever na odmoru od službenih nastupa, ali, naravno, ne i od klupskih obveza.

Osječani su posljednji prvenstveni nastup imali prije više od mjesec dana, no od tada su ipak veći dio vremena bili u pogonu. To je potvrdio i trener Ivan Šunda, koji sa svojim igračima svakodnevno odrađuje pripreme za nastavak sezone.

- Imali smo krajem godine i problema oko zauzetosti dvorane, pa smo dijelom i stoga imali desetak dana slobodno. No od početka ove godine radimo punim intenzitetom svakodnevno, ponekad i dva treninga dnevno. Ove ćemo subote odigrati i prvu prijateljsku utakmicu, protiv Požege, a za sada smo ukupno isplanirali dvije takve provjere. Razlog leži i u tome što imamo jako dobru momčad i onda mi je bolje kada međusobno odmjerimo snage, nego igrati protiv nekog koga ćemo dobiti 15-20 razlike - pojašnjavao je tijek priprema trener Osječana, koji će u nastavak sezone ući s dodatno pojačanim kadrom.

- Vratio nam se iz Borova Šimatić, koji igra na poziciji desnog vanjskog, a nakon godine izbivanja s nama je još jedan ljevak, desno krilo Šošić. Popunili smo se time na drugi dio sezone, a svakako je dobra vijest i da nas nitko nije napustio. Također, što se zdravlja tiče sve ide prema planu, oni koji su imali lakše ozljede zaliječili su ih, bolesnih nema, tako da svi normalno rade - rekao je.

U prvom dijelu sezone, Osijek je u 13 kola osvojio 16 bodova, dovoljno za peto mjesto i pet bodova zaostatka za vodećim KTC-om. Veći dio tog učinka ostvaren je na domaćem parketu, na kojemu Šundina momčad nije pretrpjela poraz (pet pobjeda i dva remija), a na gostovanjima je dva puta slavila, kod posljednjeplasiranog Borova te trećeplasiranog Bjelovara. S obzirom na to da je na klupu "uskočio" nakon prvog kola, naslijedivši Vedrana Ćurka, Šunda nije nezadovoljan učinkom, ali vjeruje kako je on mogao biti i bolji.

- S obzirom na sve kako se odvijalo, mogu biti zadovoljan ostvarenim, iako smo mogli biti i uspješniji. Ima prostora za napredak i vjerujem da ćemo ga i pokazati u nastavku prvenstva. Što se Kupa tiče, još ne znamo ni ime suparnika ni termin, to će se vjerojatno sve znati nakon SP-a - kazao je.

Prvenstvo se nastavlja 2. veljače, a u njemu trener Osijeka očekuje daljnji napredak svoje momčadi, a nije odustao ni od najvećeg cilja - promocije u najviši rang.

- Želim vidjeti napredak u našoj igri, a pogotovo nastavak razvoja igrača. Bez obzira na naš zaostatak, ne odustajem ni od borbe za Premijer ligu dokle god imamo izgleda, iako više ne ovisimo isključivo o sebi. U svakom slučaju bio bih zadovoljan plasmanom među prva tri, uz podizanje nivoa naše igre, a samim time došao bi i napredak igrača - pojasnio je trener osječkog rukometnog prvoligaša.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike