Osijek
NOVI/STARI KONCESIONAR

HEP-u koncesija za gradsko grijanje
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
Sljedećih dvadeset godina koncesiju za obavljanje energetske djelatnosti distribucije toplinske energije na području grada Osijeka uživat će HEP Toplinarstvo. Pri tome će u proračun Grada Osijeka uplaćivati iznos od 0,05 posto ostvarenog prihoda u prethodnoj godini na području grada.

Nakon što je u prosincu prošle godine istekao desetogodišnji rok za obavljanje te djelatnosti - koncesija, također dodijeljena HEP-u, Grad Osijek oglasio je namjeru o davanju nove koncesije. Tijekom roka za dostavu zaprimljena je jedna uredna ponuda, i to HEP Toplinarstva d.o.o. Zagreb. Ocijenjena je valjanom i posve u skladu s uvjetima iz dokumentacije za nadmetanje te odredbama pratećih zakona.

S udjelom od 80 posto u sektoru toplinarstva HEP Toplinarstvo najveći je distributer toplinske energije u Republici Hrvatskoj. Uz Osijek, HEP Toplinarstvo obavlja energetske djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom te djelatnost kupca toplinske energije za krajnje kupce kategorije kućanstva i kategorije industrija i za gradove Zagreb, Sisak, Velika Gorica, Samobor i Zaprešić. D.Ku.
Najčitanije iz rubrike