Osijek
NAŠI PREDSTAVNICI U ART NOMAD PROJECTU

Osječki umjetnici krenuli u Južnu Ameriku
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Internacionalni projekt pod nazivom Art Nomad Project službeno je krenuo na svoje 68 dana dugo putovanje Južnom Amerikom koje će trajati do 25. ožujka. Umjetnička ekspedicija, u cilju putovanja i stvaranja, pod vodstvom Mateja Šimunića i Gradske radionice Pula, okupila je četiri umjetnika, među kojima su osječki umjetnici Valentina Grubačević (Udruga ReArt) i Nikola Faller (Udruga Slama) te fotograf Igor Popović iz Pule i kiparica Lučka Koščak iz Ljubljane.

Cilj je umjetničke ekspedicije, kroz putovanje, tradicionalnim tehnikama skicirati i stvarati umjetnički dnevnik te pri povratku izraditi umjetničke radove. Aktivnosti Art Nomad Projecta podijeljene su u tri faze: skicirati i stvarati u umjetnički dnevnik, raditi umjetničke radove na "licu mjesta" (murali, land art instalacije i skulpture) i potom, u trećoj fazi, pri povratku napraviti veliki format radova s izložbom Art Nomad Project u Hrvatskoj i inozemstvu. Sve će se to dokumentirati modernim tehnologijama, stoga će se moći pratiti preko društvenih mreža i internetske stranice www.artnomadproject.com.

- Putujemo u Peru gdje ćemo raditi na nekoliko vrlo zanimljivih lokacija. Posjetit ćemo jedno indijansko pleme u džungli Amazone, planinske predjele oko povijesne prijestolnice civilizacije Inka, grad Cuzco, Machu Picchu, jezero Titicaca... Plan puta ovisit će o događajima tijekom putovanja, a svako od nas bavit će se onime što mu je najdraže i najbliskije. Za mene su to ‘‘land art‘‘ i intervencija na licu mjesta materijalima koje pronađem, a hoće li to biti kamenje, trska, lišće ili lijane; preostaje vidjeti - rekao nam je magistar kiparstva Nikola Faller.
D. Miklić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike