Osijek
SIGURNIJE BICIKLOM KOD IVANOVCA

Slijedi gradnja biciklističkih
staza u Antunovcu
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Općina je Antunovac biciklističkim stazama već povezana i s obližnjim i s mađarskim turističkim lokacijama. U prvom su mahu sagrađene staze izvan naselja, odnosno povezan je Ivanovac s Antunovcem te Antunovac s Osijekom, a sada je u planu gradnja ostatka staza kroz naselja. Išlo se, kako kaže načelnik Općine Antunovca Davor Tubanjski, najprije s vanjskim dionicama kako bi se se povećala sigurnost mještana koji su prije vozili bicikl po cesti.

- Za nastavak gradnje imamo kompletan projekt za Antunovac i dio staze u Ivanovcu, gdje je ostao nerealiziran još dio na početku sela. Staza koja treba ići kroz Antunovac dijelom će trase prolaziti kroz središte naselja, od semafora kroz malu ulicu - kaže Davor Tubanjski.

Dodaje kako taj dio investicije planiraju financirati kroz Urbanu aglomeraciju Osijek, odnosno kroz ITU mehanizme.

- Na to smo se prijavili, pa čim se raspiše natječaj aplicirat ćemo taj projekt jer nam je biciklizam potreban, osim za rekreativne svrhe i turizam, i za dnevne migracije naših stanovnika između naselja i prema Osijeku, u škole, na fakultete i posao. Planiramo postaviti rasvjetu i odmorišta s komunalnom opremom - kaže Tubanjski.

Dodaje kako su nedavno osigurali biciklistički prijelaz na državnoj cesti D-518 kod Ivanovca. Postavljene su zaštitne barijere na biciklističkoj stazi, a nadležnim su službama bili upućeni dopisi kako bi se prijelaz osigurao i dodatnom signalizacijom te su u skladu s tim ubrzo postavljeni i signalni znakovi, što podiže sigurnost mještana pri prelasku.
D. Pejić
Najčitanije iz rubrike