Sport
DONNA VEKIĆ NAKON PORAZA U MELBOURNEU

Tužna sam, ljuta i razočarana
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Ove su godine očekivanja bila velika, no osječka tenisačica Donna Vekić ponovno nije mogla dalje od 2. kola Australian Opena. Donna je u Melbourneu prvi put na Grand Slamu imala status nositeljice (29), ali to nije pomoglo, jer doživjela je neočekivani poraz od 240. tenisačice svijeta, Australke Kimberly Birrell, sa 6:4, 4:6, 6:1. Australka je za nastup dobila pozivnicu i ostvarila uspjeh karijere. U meč s Donnom ušla je kao totalna autsajderica, a izišla kao pobjednica.

- Ovo je nestvarno. Dobro sam počela i vidjela da sam joj ravnopravna i bolja, uz to, navijači su me nosili, dobila sam tu dodatnu energiju s tribina i uspjela napraviti nešto nevjerojatno. Bez riječi sam - kazala je 20-godišnja Australka nakon plasmana u 3. kolo australskog Grand Slama.

Osječanka je odigrala jako loš meč, Birrell je prema senzaciji krenula ranim breakom, no Donna je nadoknadila izgubljeno i dobro se držala do desetog gema, kada je ponovno imala "crnu minutu", što je domaća tenisačica iskoristila i dobila prvi set. Donna je čvršće ušla u drugu dionicu, povela je sa 4:0, Australka je vratila jedan break, ali ne i drugi, pa je meč otišao u treći set. I kad se očekivalo da Donna nastavi tamo gdje je stala u drugom setu, njezina se igra potpuno raspala. Srljala je iz pogreške u pogrešku, sve je teže stizala napade Australke i do kraja meča osvojila je samo jedan jedini gem.

- Osjećam se tužno, ljuto i razočarano. Birrell je odigrala jako dobar meč, bila je agresivna i brza. Ja sam kasnila na puno lopti, jednostavno ne znam što se dogodilo. Od početka meča nisam osjećala da igram svoj najbolji tenis i nisam uspjela naći načina kako pobijediti - kazala je nakon poraza Vekić, dodavši da mora dobro analizirati meč sa svojim timom.

- Pričat ćemo i analizirati, dobro sam se osjećala na zagrijavanju, a kada je susret počeo, sve se promijenilo - zaključila je Vekić, koja je s velikim ambicijama stigla u Melbourne Park, odlično je odigrala 1. kolo protiv Mladenović, no njezin "ples" u glavnom ždrijebu zaustavljen je već u drugom kolu. Po onome što je pokazala protiv domaće autsajderice, ima pravo biti ljuta i razočarana, jer odigrala je slab meč, u kojem je napravila 40 neprisiljenih pogrešaka. I. Liović

Ivana Liović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike