Crna kronika
NESREĆE U VINKOVCIMA

Dva sudara na istom mjestu, 4 osobe ozlijeđene
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
U srijedu semafori na spornom raskrižju nisu radila, no prometni znakovi bili su itekako vidljivi
VINKOVCI - Dvije teške prometne nesreće dogodile su se u srijedu u Vinkovcima, u razmaku od svega nekoliko sati, na istome mjestu, na križanju vinkovačke obilaznice i Ulice H.D.Genschera. U obje nesreće ozlijeđene su i u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima prevezene ukupno četiri osobe, a policijski očevid u vrijeme pisanja teksta još uvijek je trajao.
Iako su se okolnosti dviju prometnih nesreća još utvrđivale, valja reći da na spomenutom križanju u to vrijeme nije radio semafor, no znak "stop" regulira obvezno zaustavljanje na tom raskrižju, što je i potvrđeno u Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj. Prva nesreća zbila se oko 8 sati. Došlo je do sudara dva vozila, a tri su osobe odvezene u bolnicu gdje im je ukazana liječnička pomoć.


- Do prometne nesreće došlo je kada se 67-godišnjak iz Rokovaca, koji je upravljao Fordom vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Rokovaca u smjeru Vinkovaca, unatoč treptajućem žutom svjetlu na semaforu koji nije bio u funkciji, nije zaustavio kako bi propustio vozila koja su se kretala obilaznicom. U tom trenutku iz smjera obilaznice naišlo je vozilo Volkswagen županjskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnjak iz Štitara - naveo je glasnogovornik Policijske uprave u Vinkovcima Domagoj Džigumović. U nesreći su teže ozlijeđena oba vozača, dok je 53-godišnjakinja iz Štitara, putnica u Volkswagenu, lakše ozlijeđena. Do druge nesreće na istoj lokaciji došlo je oko 11.50 sati. Policija je navela kako je 77-godišnjakinja iz Andrijaševaca upravljala osobnim vozilom Daewoo Tico vinkovačkih oznaka, krećući se iz smjera Ulice H.D.Genschera u smjeru Rokovaca, no dolaskom do raskrižja s vinkovačkom obilaznicom nije se zaustavila na treptajuće žuto svjetlo i došlo je do udara u tegljač koji se kretao obilaznicom, zadržavajući smjer kretanja kroz raskrižje, iz smjera ceste D515 u smjeru ceste D-55. Vozačica je ozlijeđena i prevezena u vinkovačku bolnicu.
PU vukovarsko-srijemska objavila je i statističke podatke za prošlu godinu u kojoj je zabilježeno 1317 prometnih nesreća, a u kojima je ukupno nastradalo 668 osoba - 16 osoba izgubilo je život, teško su ozlijeđene bile 94 osobe, dok je lakše ozljede zadobilo 558 osoba. U odnosu na 2017. godinu broj nesreća je za 0,3 posto manji, a broj nastradalih za 12,5 posto. Manji je i broj poginulih jer 2017. ceste su odnijele 18 života.
Sanja Butigan
Možda ste propustili...

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

Najčitanije iz rubrike