Crna kronika
OČEVID U JELAČIĆEVOJ ULICI U VIŠNJEVCU

Požar drvarnice zbog paljenja smeća
Objavljeno 17. siječnja, 2019.
VIŠNJEVAC - Zbog požara drvarnice u Jelačićevoj ulici, u Višnjevcu, osječki profesionalni vatrogasci imali su intervenciju u utorak u poslijepodnevnim satima. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske, u utorak, oko 16.45 sati, došlo je do požara na drvarnici obiteljske kuće. Do požara je došlo kada je 63-godišnjak palio smeće u blizini drvarnice. Zapalilo se više greda i plastična lamperija. Materijalna šteta i ostale okolnosti događaja utvrdit će se očevidom koji je proveden u srijedu.


- Dojavu o požaru u Višnjevcu, operativno dežurstvo Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka zaprimilo je u 16.45 sati. Na intervenciju su upućena dva vatrogasna vozila i devet vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije u 16.55 sati, utvrdili smo da gori krovište pomoćne prostorije - stoji u priopćenju JPVP-a Osijek. Brzom intervencijom uz pomoć vitla za brzo gašenje vatrogasci su u kratkom roku lokalizirali i ugasili požar. Potom su uz pomoć termovizijske kamere pregledali požarom zahvaćeni prostor. Vatrogasci su potom posao oko požarišta prepustili policajcima.


Vatrogasci su se potom vratili u bazu na Sjenjaku, da bi dva sata kasnije pristigao novi poziv, ovaj put za intervencijom tehničke naravi - puknuće cijevi u Savskoj ulici na kućnom broju 92. Riječ je o prizemnici u kojoj se nalazi nekoliko stanova, i u jednom od stambenih objekata pukla je cijev. Vatrogasci su dojavu o curenju vode zaprimili u 19.18 sati i za šest minuta bili su u Savskoj ulici. Na intervenciju su otišla tri vatrogasaca s jednim vozilom. "Do dolaska na mjesto intervencije stanar je zatvorio glavni dovod vode od stana u kojem je došlo do curenja vode iz cijevi. Stanare smo uputili da se jave tvrtki Vodovod zbog daljnje sanacije", priopćili su vatrogasci koji nisu imali potrebe intervenirati.
Zbog trenutačnih temperatura koje se u noćnim satima nerijetko spuštaju ispod nule te povećanja broja kućanstava koji se griju ložeći drva, vatrogasci upozoravaju građane na oprez. Savjeta nikada dosta, pa još jednom apeliraju na građane da ni u kom slučaju drva ne potpaljuju benzinom. Ove je godine već bilo požara izazvanih prskanjem vlažnih cjepanica benzinom, a u kojima je bilo i opečenih osoba.M.Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike