Sport
NAKON ODLASKA HAJRADINOVIĆA

Mariću i Špoljariću uloge izvođača kaznenih udaraca
Objavljeno 16. siječnja, 2019.
Čekamo pojačanja, a nije isključeno da nas još netko napusti, rekao je Zekić, koji hvali pristup Hentyja

Negdje u ovo vrijeme prije godinu dana nogometaši Osijeka bili su na pripremama u Marbelli. I za sve je to bio rajski doživljaj osim za trenera Zorana Zekića. Šef je bio "lud". Ljutit na cijeli svijet jer je malo toga izgledalo kako je zamislio.

Lani u ovo vrijeme
Momčad je tad izgledala "umorno" i bez prave krvi, a treneru je to dizalo tlak, pa je poslije jednom čak priznao:

- Trebao sam naprasno prekinuti te pripreme i vratiti momčad u Osijek. Nije bilo pravog žara i želje.

Poslije je i cijeli proljetni dio sezone izgledao tako, "nit je smrdio, nit je mirisao", a bijelo-plavi su sezonu zaključili sigurni četvrti bez pravih uzbuđenja. Godinu poslije slika je drugačija. Zekić je jako dobre volje, proljetni dio sezone toliko toga obećava jer u njega Osječani ulaze s drugog mjesta, a igrat će i polufinale Kupa, a svakog trena se očekuju i igračka pojačanja, a Zekić će istaknuti još jedan razlog zadovoljstva.

- Najsretniji sam što smo ostali u Hrvatskoj odraditi pripreme. Ovdje u Rovinju je vrijeme idealno. Što se tiče mog dobrog raspoloženja, imam dosta razloga za njega. Radna atmosfera je odlična, a posebno me veseli što neki igrači iskazuju ozbiljan napredak u pristupu radu. Tu prije svih mislim na Ezekiela Hentyja, koji je u pripreme ušao ‘smrtno ozbiljan‘, i samo neka takav ostane, a najviše se radujem onom što na treninzima pokazuje Josip Špoljarić. On je počeo usvajati što se od njega traži i ako tako nastavi, mogao bi zajedno s Marinom Piljem, od kojeg očekujem daljnji iskorak, biti naše ‘tajno oružje‘ u nastavku sezone. Špoljarić je po mnogočemu specifičan igrač jer odlično napada prostor iz drugog plana, ima kvalitatan pregled igre i realizaciju - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.

Henty
Ako Henty doista do kraja bude predan i spreman odigrati proljeće na taj način, onda je "jadna majka" svim obranama HNL-a. Nigerijac je jesenas pokazao zastrašujuće tjelesno-tehničke sposobnosti, ali isto i takve "mušice" u glavi, zbog čega nam sigurno nije priuštio sav svoj igrački potencijal. Što se Špoljarića tiče, mogao bi natjerati Zekića na promjenu formacije, odnosno na igru s dva napadača.

- To je svakako jedna od opcija. Pred nama je šest test-utakmica kroz koje ćemo isprobavati razne zamisli. Na kraju, teško mi je sad govoriti o formaciji u kojoj ćemo igrati jer još nemamo do kraja jasnu sliku igračkog kadra. Čekamo dolazak pojačanja, a nije isključeno da nas još neki igrač i napusti. Uglavnom, formacija je ionako sekundarno pitanje, mnogo su važniji zahtjevi u igri koji su više-manje uvijek isti neovisno o rasporedu u kojem igramo - kaže Zekić.

Odlaskom Harisa Hajradinovića u Tursku, Osijek nije ostao samo bez drugog momčadskog strijelca i prvog asistenta (tu poziciju dijeli s Alenom Grgićem nap.a.) nego i bez nepogrešivog izvođača kaznenih udaraca. Zabio je svih pet koje je pucao i neće biti lako pronaći tako hladnokrvnog realizatora najstrožih kazni.

- Takvo što nema pola klubova u Europi. No, ja sam već donio odluku o tome tko će naslijediti Hajradinovića kada su kazneni udarci u pitanju. Ta uloga pripast će Mirku Mariću, a drugi izvođač vjerojatno će biti Josip Špoljarić - otkriva trener osječkog prvoligaša.

Zasad je doista sve idilično na pripremama bijelo-plavih, ali sada slijede utakmice. One sa sobom uvijek nose razne zamke. Nekadašnji trener Osijeka Milan Đuričić znao je reći: "Tako smo lijepo trenirali, a onda dođe utakmica i sve pokvari." Valjda Zekić neće biti prisiljen koristiti tu sintagmu....

Dalibor Keler
S GROBINČANOM, PA JOŠ PET PROVJERA
Osječka momčad danas će odigrati test-susret protiv četvrtoligaša Grobničana u Mavrincima. Susret počinje u 14 sati. Inače, do kraja priprema trener Zoran Zekić zamislio je još pet test-utakmica. U subotu, 19. siječnja igrat će se protiv slovenskog prvoligaša Gorice, u srijedu, 23. siječnja ugovorene su dvije utakmice. Ujutro protiv mađarskog Duna Aszvalta, a poslijepodne s Domžalama. U petak, 25. siječnja Osječane čeka još jedan slovenski suparnik, Alumunij iz Kidričeva, a dan poslije na povrtaku iz Rovinja bijelo-plavi će zastati u Rijeci i odigrati susret protiv trećeligaša Orijenta.
Možda ste propustili...

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

RUKOMETAŠI OSIJEKA PORAŽENI OD SESVETA

Nakon Kupa ligaški bodovi su imperativ

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana