Sport
VLATKO RAKIN, PREDSJEDNIK ŽOK-A OSIJEK

Postoje svi preduvjeti za povratak u Superligu
Objavljeno 16. siječnja, 2019.

Ženski osječki odbojkaški prvoligaš dobro gura ove sezone. Sastav Miroslava Đekića drži vodeću poziciju, nakon 12 kola na kontu je 11 pobjeda. Na parketu sve štima, ali i klupska operativa sve to prati kako treba. U studenome prošle godine došlo je i do promjena na samom vrhu piramide ŽOK-a Osijek. Mjesto predsjednika preuzeo je Vlatko Rakin, koji je na toj odgovornoj funkciji zamijenio Zorana Prodanovića. Novi predsjednik nije nepoznato ime u odbojkaškim krugovima. Naprotiv, riječ je o bivšem odbojkašu Željezničara koji je potom dvostruku ulogu (igrač-trener) obnašao u osječkom Metalcu, a nakon završetka igračke karijere posvetio se sudačkom pozivu. No sada je, nakon što je preuzeo ulogu prvog klupskog operativca, sve to zamrznuo.

- Razmišljao sam od jeseni ponovo se posvetiti nekom trenerskom angažmanu, ali nakon uspostave kontakta sa ŽOK-om, trebalo je u nekoliko dana odlučiti prihvaćam li dolazak na ovu odgovornu funkciju. Odluku je na kraju olakšala i činjenica da sam znao da dolazim u sredinu gdje je sve već dobro posloženo - kaže Rakin.

Faza upoznavanja i skeniranja situacije u klubu je završena, Rakin je zadovoljan onim što je zatekao, kao i onim što ga čeka.

- Financijsko stanje u klubu je stabilno, postoje i svi ostali (pred)uvjeti za nesmetan rad. Pogon je velik, pokrivamo sve uzraste, o kojima se brine i devet trenera. Želja je i proširiti bazu, stoga klub ima i jasnu viziju za godine koje dolaze. Da što brže pohvatam konce, pomogao mi je bivši predsjednik Toni Brdarić, tako da ima dosta ljudi koji su logistička potpora - naglašava novi predsjednik, kojeg od preuzimanja funkcije viđamo i na svakoj utakmici seniorskog sastava.

- Trener Đekić i igračice rade odličan posao. Rezultat je tu jedino mjerilo, a on jasno pokazuje da smo vodeći sastav u prvoligaškoj konkurenciji, samim time i realni kandidati za povratak u Superligu, što je i klupski cilj. Imamo i odličnu, poticajnu atmosferu, kako u klubu tako i u okruženju, stoga su preduvjeti za povratak realni. Ali znamo da posao još nije gotov. Ima još utakmica, nakon dvije preostale u osnovnom dijelu slijedi još šest u skupini s četiri najbolja sastava, od kojih će na kraju dva izboriti mjesto među najboljim ekipama za sljedeću sezonu. Svi vjerujemo da će među njima biti i Osijek - kaže na kraju predsjednik Vlatko Rakin. N. Benčina
Vlatko Rakin

predsjednik ŽOK-a Osijek

Tener Đekić i igračice rade odličan posao. Rezultat je tu jedino mjerilo, a on pokazuje da smo vodeći sastav u prvoligaškoj konkurenciji, samim time i realni kandidati za povratak u Superligu.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike