Sport
ODBOJKAŠKI VETERANSKI TURNIR

Na trećem osječkom izdanju 24 ekipe
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Odbojkaški veterani iz grada na Dravi učvrstili su jednu lijepu tradiciju, koja okuplja rekreativce veterane iz Hrvatske, ali i okruženja. Stoga ne čudi da su na trećem izdanju turnira VET‘S VOLLEY OSIJEK ‘19. sudjelovala 24 sastava iz četiri zemlje, koji su se natjecali u tri kategorije. Igralo se u SD-u Gradski vrt, na meniju je bilo 39 utakmica, pa su u pogonu bila tri terena (sudili Matea Trampus, Ana Pavičić, Ivona Majer, Lucija Šarić, Mario Lovrić, Anto Mijić i Zvonimir Kajunić‘, pod budnim okom delegata Alojza Muhe)...

U muškoj konkurenciji bez starosnog ograničenja (pravo nastupa imao igrač koji nije registriran) nastupile su ekipe iz Orašja, Sombora, Vukovara, Slavonskog Broda, Beograda (2), Odžaka i Osijeka (2), a naslov su osvojili Piloti Beograd, dok je za najboljeg igrača proglašen Tomislav Suk, nekadašnji član osječkog superligaša.

Kod dama (isti uvjeti za nastup kao i kod odbojkaša) nastupile su ekipe iz Novog Sada, Vukovara, Velike, Sombora, Slavonskog Broda, Požege, Beograda i Osijeka, koji je u završnici bio zastupljen s dvije ekipe. Nakon neizvjesnih utakmica prvo mjesto osvojila je ekipa Stjuardese iz Beograda, iz čijih redova dolazi i najbolja igračica turnira, Bojana Nikolić.

Treća konkurencija bila je najstarija, +50 (sastavi iz Sombora, Beograda, Kamne Gorice, Zagreba i Osijeka), a u njoj su najviše pokazali veterani s Drave. Za primat su kao i prije godinu dana igrali AOK Mladost-veterani 1977 Zagreb i OK Osijek – veterani. Zagrepčani su bili blizu obrane naslova, koji je na kraju ipak zasluženo završio u osječkim rukama. Nakon tri zanimljiva i neizvjesna seta, slavili su domaćini 2:1 (20:21, 21:18, 15:11), a pobjednički sastav činili su: Zvonimir Bogdanović, Rudolf Tomić, Marijan Bilić, Zvonko Kajunić, Anto Mijić, Tihomir Jazbec i Zoran Rosić. U ovoj konkurenciji nije biran najbolji pojedina, dijelio se trofej za „najiskusnijeg“ igrača. Kod odbojkaša to je Ljubomir Žeželj (71 godina), a „najiskusnija“ odbojkašica turnira je Osječanka Vlatka Benc.

Uz volontere, turnir su pomogli "Sport za sve“ i GČ Novi grad. N.Benčina

Nino Benčina
Možda ste propustili...

UZALUD ŠTO PUNO ZABIJAŠ KAD I PUNO PRIMAŠ

Osječka obrana je kao švicarski sir

OSJEČKI PARAATLETIČAR IDE NA SP

Županović se priprema za svjetsku smotru u Japanu

Najčitanije iz rubrike