Sport
ČEPIN ZAPOČEO PRIPREME

Kraj Uljare zasad nemaju ambicija ući u Drugu ligu
Objavljeno 15. siječnja, 2019.
Mladi stoper Josip Gačić otišao je na pripreme s drugom momčadi Osijeka. Na odlasku i Kuburić

S pripremnim aktivnostima za proljetni dio trećeligaške sezone počeli su nogometaši Čepina. Drugoplasirani nakon 15 jesenskih kola kamo su se svrstali primarno zahvaljujući homogenosti momčadi. Iz koje je iskočio mladi stoper Josip Gačić koji je otišao na pripreme s drugom momčadi Osijeka i moguće je da karijeru nastavi u Gradskom vrtu.

Uz njega je na izlaznim vratima i iskusni veznjak Saša Kuburić čime će se, vjerojatno, zaključiti lista ovozimskih odlazaka. Ona dolazaka istodobno je dulja u čijem kontekstu su povratci Ante Kundida te dulje ozlijeđenih Matiasa Lamze i Pave Kovačevića. Na igralištu pokraj Uljare pojavila su se i nova mlada lica: Bruno Stupar i Zvonimir Bombini iz Osijeka, Matej Šorli iz vinkovačke Cibalije te Filip Bungić iz novogradiške Sloge. Moguće je da to nisu i posljednje prinove jer predstoje razgovori s čelnicima Osijeka nakon kojih u Čepin može biti usmjeren još koji mladi igrač. I inače je momčad trenera Igora Totha među mlađima u konkurenciji u kojoj se želi podignuti individualna kvaliteta igrača i pokušati popeti natjecateljsku stepenicu, iako pokraj Uljare trenutačno nemaju ambiciju hijerarhijskog iskoraka. Osim novopridošlih, prozivci trenera Totha te njegovih suradnika Marija Vratovića i Vedrana Mutića odazvali su se starosjedioci iz jesenskog dijela sezone: Kordić, Goluža, Rolj, Gregić, Gelo, Agatić, Ivić, Krstanović, Batarilo-Čerdić, Grgić, Crljić, Zebec, Brlić, Lulić, Ćavar i Nikolić te pridruženi juniori Zebec i Brezenšak, dok je Bilobrk opravdao uvodni izostanak. Uvodno pak nije imao posla dugogodišnji fizioterapeut "zelenih" Franjo Major jer su svi nazočni uspješno apsolvirali prvu aktivnost kojih kod stratega iz Đakova neće nedostajati, a odvijat će se uglavnom na terenima tamošnjeg ŠRC-a. Ona je, zapravo, bila rekreativnog tipa jer slijedi ono pravo.

- Kadar je upoznat i prihvatio je moje metode rada koje će novopridošli morati promptno uhvatiti jer u suprotnom neće moći kandidirati za udarnu momčad. Kompaktnost i disciplina u igri donijeli su nam rezultat te posljedično regionalni status koji ne namjeravamo narušiti. Bit ćemo, čini se, lišeni usluga ponajbolja dva jesenska igrača, ali držim da ćemo ih odgovarajuće moći nadomjestiti, iako jedan stožerni veznjak ne bi bio naodmet. Vidjet ćemo što u tome smislu možemo ishoditi iz razgovora s relevantnima u Gradskom vrtu odakle bi nam trebao samo onaj koji može biti dodana kvaliteta budući da u rosteru imamo prilično zadovoljavajuću. Treba, uz to, ostaviti prostora i za naše mladiće iz škole kojih ne nedostaje i svakodnevno u tome segmetnu činimo napredak. Zapravo nužan, jer Čepin ima široki ljudski potencijal koji treba iskoristiti te posljedično privući još više gledatelja na tribine - pričao je Toth na startu priprema koje ponovno očekuje bez potrebe improviziranja.

Dražen Lekšan
2.

mjesto na tablici zauzima Čepin nakon prvog dijela sezone
NOVA IMENA I JEDNO STARO
Nekolicina je novih imena u kadru viceprvaka treće HNL “istok”. No, zanimljiv je povratak jednoga staroga. Ante Kundid, predstavnik je tzv. zlatne generacije čepinskog nogometa 1991./1992. godišta. Želi se nametnuti treneru Tothu.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana